Op de fiets (4)

Ik heb mijn fiets al 13 jaar, en dat is een prestatie waar je u tegen zegt, in Amsterdam in ieder geval. Mijn omafiets was wit, nu is hij Hemablauw. In de tijd dat hij nog wit was (tot en met mijn 15e) stond er op de kettingkast een gedicht: "Fiets! Fiets! Zonder jou ben ik nergens, zonder jou ben ik niets!" Ik heb lange tijd gedacht dat de junks en ander gespuis hem daarom lieten staan, maar nu doet hij het al 10 jaar zonder tekst.
Een keer kwam ik terug bij mijn fiets, en stond een man hem te fotograferen met een superdeluxe toestel. Hij bleek de maker van die posters en ansichtkaarten met tientallen deuren, of fietsen, of katten erop, u kent ze wel. Hij vond het gedicht mooi en zei dat mijn fiets op zo'n poster en ansichtkaart zou komen te staan. Ik heb daarna nog wel eens gekeken, maar nooit meer zo'n kaart gezien.
Ik gebruik mijn fiets al een tijdje niet meer. Ik heb er nu namelijk eentje die veel fijner fietst. Mijn oude fiets staat nog wel steeds voor de deur, trouw op mij te wachten.

zes reacties

Gefeliciteerd! Mijn record is ook circa 13 jaar, maar hiervan is 10 jaar in Loosdrecht en 3 jaar in Amsterdam en dan is het weer geen record. Ik had hem goud gespoten en toch is hij gestolen. Ik heb hem nog wel eens teruggezien.

Els, (URL) - 12-07-’01 14:44

Ik heb een prachtige herenfiets (opa-fiets?) waar ik al 2 jaar op rij. Tot mijn schrik stond hij laatst niet meer op zijn plekje in het fietsenrek. Heb de hele wereld vervloekt, vooral junks etc.
Twee dagen later kwam ik erachter dat ik in een verstrooide bui op de fiets naar de bakker was gegaan, en lopend terug.
Gelukkig stond ‘ie er nog, trouw op me te wachten bij de bakker. Heb hem als beloning helemaal opgeknapt, zodat hij niet meer piept en rammelt.

Rob, - 12-07-’01 16:00

Sinds m’n eerste tweedehandsje in Utrecht (1983) ben ik nu denk ik aan m’n 17e fiets. Altijd pech.

vodb, - 12-07-’01 19:02

zielig,zielig trouw fietsje,dit heb je echt niet verdiend,je banden worden steeds zachter….zachter…en zachter.

rowan, (E-mail ) - 12-07-’01 19:48

Een heuse mountainbike, (uiteraard) tweedehands gekocht in Breukelen. Ik laat hem met een gerust hart achter in de stad, want niemand wil het ding blijkbaar hebben. Kan ik me voorstellen, want de fiets is voor een groot deel knalroze. En daar kun je op straat waarschijnlijk alleen een verdwaalde homoseksueel voor interesseren. En hoewel ik dat niet ben, heb ik hem destijds toch gekocht, en rijd er al weer een paar jaar met erg veel plezier op…

Martijn, (URL) - 12-07-’01 22:09

Ferrari rood !
Spierwit !

Cool hoor “hema blauw”

maarten, (URL) - 12-07-’01 22:10