Op de fiets (29)

Als ik op de fiets een stoplicht nader dat op rood staat, en ik al vanuit de verte zie dat er een tijd geen groen licht is geweest, en dat er dus een kans bestaat dat het licht op groen springt als ik er net doorheen wil fietsen, dan doe ik altijd een wens.

Als het stoplicht precies op groen springt als ik langskom, dan...

Ik fiets hoe dan ook door, want het gaat erom dat ik grote snelheid heb. Als ik af zou remmen en heel langzaam zou gaan fietsen, dan is de kans heel groot dat het stoplicht op groen springt, en dan telt mijn wens niet. Ik moet het eerlijk spelen om het grote geluks- en wensgevoel te kunnen bereiken.

Het gebeurt vaak dat het stoplicht niet op groen springt. Vooral op dagen dat het toch al niet zo loopt, weigeren de lichten vaak. Dan rem ik even na het stoplicht, of rijd ik gewoon door rood, als de kust veilig is. Mijn wens gaat dan verloren. Dat is een triest moment. Maar ik heb een truc bedacht: het hoeft niet te betekenen dat mijn wens niet doorgaat als ik door rood rijd. Ik zeg wel 'als het stoplicht op groen springt..', maar wie weet wat er gebeurt als ik door rood fiets. Daarover heb ik in mijn wens niets gezegd.

Soms gebeurt het dat het stoplicht op groen springt als ik al zo ver ben dat ik het licht nét niet meer kan zien, maar de auto hoor opstarten om weg te rijden. Dan telt mijn wens half.

Soms springt het stoplicht daadwerkelijk op groen precies als ik langskom. Mijn hart maakt een extra sprongetje, mijn mondhoeken krullen automatisch een stukje omhoog. Ik bal mijn vuist inwendig. Ik glij over de straat alsof ik het roodwitte lint van de finish van de Tour de France passeer. Mijn armen hebben de neiging om omhoog te willen, de lucht in. Ik hou ze aan het stuur.
Mijn wens gaat niemand iets aan.

zes reacties

Natuurlijk gaan die wensen ons niets aan. Al is over de wens dat het stoplicht net op groen springt wanneer je daar in volle vaart op af fietst wel heel moeilijk heen te lezen. Bijna zou ik als lezer kunnen gaan denken dat dat jouw grootste wens is. Immers andere wensen treden pas ‘in werking’ als het stoplicht meewerkt ;-) Ik wens je nog vele, net op tijd op groen springende stoplichten toe.

En steek op enig moment gerust een keer je armen in de lucht :-)

JoG, - 10-06-’02 09:43

Ik maar denken dat ik de enige was met dat soort ideeen. Ik vind het alleen altijd jammer dat de wensen nooit uitkomen. Hopelijk komen ze bij jou wel uit :-)

B@s, - 10-06-’02 14:44

A. Is het steeds dezelfde wens?
B. Komt/komen ze/hij uit?
C. Hoeveel uur per etmaal breng jij op je fiets door?

CasaSpider, (URL) - 10-06-’02 15:49

maar het is ook wel een beetje gevaarlijk….

alina, (E-mail ) (URL) - 10-06-’02 17:57

Men noemt dit ook wel dwangmatig gedrag. Maar dat geeft niet hoor, dat hebben 100% van de mensen.

Flok, (E-mail ) (URL) - 10-06-’02 20:22

Hmmm, was ik nu bruuttie?

Ik ben iig nu in zo’n bui dat ik me daar bezorgt om maak, mietje dat ik er een ben.

Flok, (E-mail ) (URL) - 10-06-’02 20:24