Voetballende Mannen

Mannen die eerst nog normaal doen en dan ineens gaan voetballen zijn woe sexy.

Het gaat zo: de mannen doen zoals ze altijd doen. Gewoon. Ze zeggen wat dingen, ze zitten, of ze staan, het zijn net mensen.

Maar dan!

Dan ziet ??n van de mannen een voetbal. Een glimmende, witte, lederen voetbal die goed is opgeblazen.

De man loopt naar de voetbal toe met een gretigheid die hij nog van
vroeger kent. Hij pakt de voetbal op en gaat de bal proberen hoog te
houden. Volgens mij is dat altijd het eerste wat een man doet. Hij zal
niet, zoals een vrouw, denken dat de bal in eerste instantie bedoeld is
om heel hard tegen aan te schoppen.

De andere mannen zien de man de bal hooghouden en zijn er van overtuigd
dat zij dat beter kunnen. Langzaam veranderen alle mannen in gretige,
kleine jongetjes met een grenzenloze ambitie en dromen over voetballen
in het eerste. Binnen de kortste keren staan de mannen in een
kringetje. Ze zwepen elkaar op met allerhande truukjes waar ze hard op
hebben gestudeerd. Als ze daar geen zin meer in hebben, gaan ze
doeltjes maken. Ze rennen het gras op en spelen twee tegen twee. In de
hitte van de strijd gaan de shirts uit. Ineens staan er bezwete mannen
in hun hemdsmouwen. Ze zijn fanatiek, ze duwen en trekken en bij echt
doorzettingsvermogen worden er modderige slidings gemaakt.

Ze gaan tot het uiterste en zijn duidelijk aan het genieten. Het zijn
allemaal teamplayers. Iedereen krijgt zijn one minute of fame.

Het is mooi om te zien.

Van mij mag er elke dag voetbal zijn.

Reacties

34 reacties op “Voetballende Mannen”

  1. Ralph avatar
    Ralph

    Het maakt veel uit of er vrouwen kijken.

  2. Merel avatar
    Merel

    Ja, shit, en dan kan ik natuurlijk nooit zien hoe het is zonder dat er vrouwen kijken. Misschien moet ik een gluurder worden.

  3. Rowan avatar

    ga je dit jaar nog paniniplaatjes sparen?

  4. Roel avatar

    Als afsluiting rossen we de bal keihard door het openstaande raam, recht in het gezicht van onze duffe collega die kwam zeggen dat er telefoon was.

  5. ::G:: avatar

    Zijn jullie ook zo geil?

  6. Moljevic avatar

    Er ?s elke dag voetbal, elke seconde wellicht.

  7. Kluun avatar

    NEEFJE

    Afgelopen vrijdag was mijn neefje jarig. Mijn neefje woont in Breda, en omdat hij tien werd, togen wij voor deze keer met het hele gezin vanuit Amsterdam richting het Zuiden. Dat hebben we geweten. File op de A2. File op de A27. Oudste dochter (7) wagenziek. Jongste (1) krijsen. Papa chagrijnig. Naat chagrijnig. Twee uur en drie kwartier later waren we er.
    Neefje niet. Er zaten tantes, ooms, opa?s, oma?s en buren in huis, maar geen neefje. Neefje was met een paar vriendjes aan het voetballen, zei de moeder van neefje.
    ?Dan geven we die Ajax-poster en dat vaantje toch straks, joh,? zei Naat.
    ?Loop even naar het veldje hier om de hoek,? zei de moeder van neefje, ?Dat vindt-ie heel leuk??
    Ik zuchtte en liep de achterdeur uit, naar het grasveld.
    Neefje was aan de bal toen ik aan kwam lopen. Ik bleef op gepaste afstand. Hij kon er best wat van en gooide er zelfs een schaar uit die Ome Kluun hem bij zijn laatste bezoek aan Amsterdam, maanden geleden, op het Museumplein geleerd had. Wat houterig en te langzaam, maar de beweging was er.
    Een van zijn vriendjes riep iets tegen neefje en wees naar mij.
    ?Ome Kluuuuuun!!!? riep neefje en kwam op me af rennen.
    Hij sprong me in de armen, vroeg of ik zijn schaar had gezien, dat het 9-5 was, dat hij er al vijf gemaakt had en of ik mee wilde doen.
    Ik schudde lachend nee, vurig hopend dat hij aan zou dringen.
    ?Aaaahhh, ome Kluun?? begon neefje te zeuren ?Heel eventjes maar??
    Ik keek zijn vriendjes inschattend aan. ?Doet u maar mee, hoor, meneer? zei er eentje, waarvan ik me direct voornam hem neer te schoffelen zodra hij in mijn buurt zou komen. U. Meneer. Rotjoch.
    Ik werd ingedeeld bij de ploeg die met 5-9 achterstond. Tegen Neefje.
    Ik zei tegen mijn teamgenootjes dat we, gezien de achterstand, het tactisch concept gingen veranderen: bij balverlies een meter of tien terug vallen en zonedekking i.p.v. mandekking.
    Ze keken me aan als een aap die moest jongen.
    Ik vertaalde de tactiek in Jeugdjournaaltaal en zei dat hij daar links en hij daar rechts moest staan en dat iedereen die er langs zou glippen door mij zou worden opgevangen. Ze keken bewonderend en gehoorzaamden.
    Het werkte. Ik verdeelde het spel als Wesley Sneijder, stofzuigde als Nigel de Jong en strooide met slimme passes als Steven Pienaar. Binnen een kwartier was het 8-9, dankzij drie doelpunten van mijn teamgenootjes, telkens uit messcherpe counters ingeleid door een dieptepass van Ome Kluun. Mijn teamgenootjes glommen. Ik was populair.
    Op het hoogtepunt van mijn roem besloot ik voor eigen eer te gaan. Ik veroverde de bal met een ietwat forse schouderduw op het jochie dat meneer tegen me had gezegd, passeerde de andere jochies alsof ze er niet stonden, kapte neefje uit en tikte de bal achteloos met mijn hak tussen de twee jassen. 9-9.
    ?Ik zei toch dat-ie goed was,? hoorde ik neefje zeggen tegen zijn vriendjes.
    Neefje pakte de bal en stak het veld over, zijn teamgenootjes totaal negerend. ?Ik pak m? wel,? riep ik. Neefje kwam op me af en probeerde zijn schaar. Het leek nergens op. Hier zou Escud? nog niet intrappen. Neefje probeerde nog een schaar. Waardeloos. Neefjes teamgenootjes begonnen te roepen dat Neefje niet zo moest pingelen, dat hij die meneer toch niet voorbijkwam. Ik zette mijn linkerbeen en rechterbeen iets uit elkaar. Ik zette mijn voeten nog iets verder uit elkaar. Dit ontging neefje niet. Hij zag zijn kans schoon, poortte Ome Kluun, glipte langszij en scoorde. Juichend trok hij zijn shirt uit, slingerde het als een lasso boven zijn hoofd en rende met bloot bastje terug naar de eigen speelhelft, waar hij als een held werd ontvangen. Neefje c.s. ? Ome Kluun c.s. 10-9.
    Zijn arm om mij heen geslagen, ondertussen druk vertellend tegen zijn vriendjes dat hij elke week met Ome Kluun op het Museumplein in Amsterdam op die schaarbeweging trainde, liepen we terug naar huis.
    In het poortje liet hij me los en begon te rennen. Ik hoorde hem apetrots joelen tegen zijn vader en tante Naat dat hij van ome Kluun had gewonnen en Ome Kluun had gepoort. Ik glom.
    Oom zijn is leuker dan schrijven.

  8. kamstra avatar
    kamstra

    hmmz zou dit het begin van een nieuwe trend worden? Ik vind t stukkie van Kluun leuker dan die van Merel 😛

  9. Donny avatar
    Donny

    Oe, yeah! Merel rocks…uhm, herstel…Merel houdt (echt) van voetbal!!

  10. Kiers avatar

    Lekker Kluun, lekker je familieperikelen op straat gooien. ‘Mag ik van jou uit de familitestikelen de oudste bedplasser, dan heb ik voor jou een plaat van mijn vochtige Naat’. Het lijkt wel of ik in een disco sta met tieners die elkaar staan te tongzoenen. Erg veel genanter kan ik het me niet voorstellen.
    Mag ik mijn tante Ina Mijling erbij halen om jullie met jullie vulgaire familiepraatjes een lesje te leren?

  11. Lawyerzwelgje avatar
    Lawyerzwelgje

    Vrouwen die meespelen heeft ook hele aardige effecten, hoort ik wel eens uit betrouwbare Amsterdamse parkbronnen. Vooral bij minder autochtone medestadsbewoners die het dan tegen mijn kleine zusje moeten afleggen. :>>

  12. Terrebel avatar

    Het leven heeft inderdaad veel te bieden.
    Voor iedereen.

  13. dimitri avatar
    dimitri

    Hey Merel,

    Een paar jaar geleden woonde ik nog in de wijk Bottendaal gelegen nabij het centrum van Nijmegen. Het is een zeg maar gemengde wijk waar veel Turkse en Marokkaanse gezinnen gehuisvest zijn. In die periode was ik co-bedrijfsleider van een plaatselijke studentennachtclub en verfde mijn haren helblond, just 4 the fun of it. De allochtone jeugd uit de wijk zag dit als een uitnodiging om me voor van alles uit te maken, het woord homo werd veelvuldig naar mijn hoofd geslingerd.
    Op een dag stond ik met twee vrienden te voetballen op het schoolpleintje en dezelfde groep jongens die hun recht op vrije meningsuiting jegens mij ten volle benutten, kwamen langsgelopen. Tot mijn verbazing vroegen ze of ze mee mochten spelen en zo ontstond een eerste van vele oefenpotjes in de korte zomer van 1998. Door middel van het spelen groeide er een wederzijds respect en begrip en werden er zelfs handen gegeven en high fives uitgedeeld na weer een mooie goal. Sinds die tijd was het niet meer schelden, maar groeten geworden in de wijk.
    Voetbal is dus niet alleen maar om verlekkerd achter de bal aan te rennen en zo cool mogelijk de bal aan te nemen in de hoop dat je toekomstige vrouw toevallig zit te kijken, het is veel meer.
    Niet voor niets worden er in vele wijken van Nijmegen voetbaltoernooien georganiseerd om de jeugd bij elkaar te brengen en begrip te kweken voor elkanders cultuur.
    De uitdrukking “daar mag je me voor wakker maken” is zeker van toepassing op de bal. Een simpel lederen object dat vele harten sneller heeft doen kloppen.

    groet,
    Dimitri

  14. Arnoud avatar

    Het voetbal is als het leven zelf. Je wilt toch laten zien dat je het een beetje onder controle kunt houden.

  15. Jet avatar
    Jet

    Woeiiii, maak me gek! Ik ga altijd stiekem heel onopvallend langzamer fietsen en van achter m’n zonnebril gluren als ik spontane voetbalgroepjes zie op het Museumplein of in het Vondelpark…

  16. Kiers avatar
    Kiers

    Waarom nou altijd weer dat gezeik met Museumplein of het Vondelpark? Waarom nou altijd weer dat pedante gekoketteer met alsof dat de enige twee stukken gras in Nederland zijn waar iets gebeurd? Waarom dat slettebakkerige gedoe? Waarom nou de pisvlek uithangen omdat je geen eigen identiteit hebt en je gewoon wilt laten zien dat in het noemen van Museumplein of het Vondelpark je identiteit zit? Zielige Jet. Mismaakt misplaatst triestig onbeduidend stukje onbenullige ellende.
    En al woon je in Amsterdam, en al weet je niet beter, hou dan gewoon je bekkie dicht met dat continue geblaat over dat neukende Vondelpark. N? weten we het wel.

    SCH?JTZIEK word ik ervan.

  17. Kiers avatar
    Kiers

    Nee, ik b?n niet humeurig. J?J moet gewoon je mond dichthouden.

  18. Kiers avatar
    Kiers

    “Woeiiii, maak me gek! Ik ga altijd stiekem heel onopvallend langzamer fietsen en van achter m’n zonnebril gluren als ik spontane voetbalgroepjes zie op het plein of in het park…”

    Jet, zo had het ook gekund. Maar Jet, weet je wat j?j bent? Jij bent een zielige provinciaal die trots wil laten zien dat ze uit de klei getrokken is. Trots wil laten zien dat ze uit HAAR klei getrokken is want waar zij woont is de beste plek op aarde. Zo zijn provincialen.
    OH! Nu doe ik het ook. Nu maak ik mij schuldig aan het benoemen van de grond waarop ik geboren ben. Waar ik provincialen van beschuldig doe ik ook. Dus ik ben ook provinciaal en dat is d?s heel erg. Want provincialen zijn heel erg.
    Dat klopt Jet, jij komt niet uit Amsterdam want jij wilt laten zien dat je uit Amsterdam komt. Kenmerkend voor mensen die uit Amsterdam komen dat ze denken dat ze komen. Want die komen dan uit Wormerveer of zo. Uit de rukkende polder. Maar z?g dan dat je uit de rukkende polder komt. Als dat er toe doet, want als jij in de rukkende polder door het park of over het plein fietst dan noem je toch ook niet de ontstellend oninteressante naam van dat plein van je? Of dat park?

    Kijk uit Jet. Als ik je tegenkom op het zebrapad, rij ik over je heen. Met mijn P.C.-Hooftstraat-Neukend-Grote-Hummer die jou als een natte lap kleffe zut uitsmeert over 30 vierkante meters met je PRIETPRAAT.

  19. Kiers avatar

    Hooguit wat ge?rriteerd over zoveel domheid. Volslagen recht toe recht aan keiharde domheid.

  20. Merel avatar
    Merel

    Kiers, gaat het wel goed met je?

  21. Kiers avatar
    Kiers

    …en weer de Hummer in de achteruit zet en nog een keer over je heen wals om zeker te weten dat al het licht uit je nietsbetekenende ogen is verdwenen.
    Weet je waar ik zondag heen ga? Naar het CONCERTGEBOUW!! Op het Museumplein! Ga ik MUZIEK luisteren want dat is gaaf om te noemen. Op het MUSEUMPLEIN want ik ben zo gaaf dat ik jou voor rotte vis uitmaak op zaterdagochtend en dat ik dus wel keihard zondagavond op het MUSEUMPLEIN naar intelligente klassieke muziek zit te luisteren. Z? divers ben ik namelijk met mijn cosmopolitische inborst dat ik zo snel kan schakelen tussen poep van de straat en pure wereldklasse aan het MUSEUMPLEIN.

  22. Kiers avatar
    Kiers

    En ga mij nou niet vragen ‘maar verder alles goed met je?’ want dan heb je me dus ?cht op de kast met je FOKKING clich?. Dwerg. Laagnut. Onbenul. Ga je moeder bellen. Of je weer bij haar mag wonen, misschien dat ze je was wil doen. En voor je wil koken.

  23. Kiers avatar
    Kiers

    Merel, val me niet in de reden. Ik ben Jet aan het uitkafferen in de hoop dat het ooit nog goed komt met haar. Elke dag een goede daad en vandaag is Jet aan de beurt.

  24. Arnoud avatar

    Kiers, de zaterdagochtend is al bijna weer voorbij. Zonde van je tijd. Je had bijvoorbeeld kunnen gaan wandelen in het Vondelpark.

  25. kamstra avatar
    kamstra

    valt me nog mee dat er niemand over de Albert Cuyp en de Jordaan begint :+

    Maar goed, ik houd mijn mond verder wel, straks krijg ik ook zo’n scheldkanonnade over me heen…

    *proest* 😀

  26. Lawyerzwelgje avatar
    Lawyerzwelgje

    In afwachting van de middageditie van het Kiersjournaal verblijf ik, (in het Vondelpark, kijkend naar vrouwen, die naar voetballers loeren)

  27. Herr Doktor avatar

    Tsja. Dat heb ik nou altijd met modderworstelende vrouwen. Eerst gewoon ros? drinken, wat praten en giechelen en zo, totdat ze modder zien.. Gelijk h?p, er vol in, draaien en graaien, beenklemmen, noem maar op.
    Ze gaan tot het uiterste en zijn duidelijk aan het genieten. Iedereen krijgt haar one minute of fame.
    Het is mooi om te zien. Van mij mag er elke dag modderworstelen zijn.

    p.s. ik woon niet in Amsterdam..

  28. esther avatar
    esther

    Ik heb nog wel een flinke injectiespuit voor Kiers; platspuiten lijkt me de enige remedie. En ik ga hier niet uitleggen of ik wel of geen provinciaal ben; zal me aan me reet roesten of Kiers daar weer een schuimbekkende epilepsie-aanval van krijgt ja of nee.
    Mocht de spuit niet helpen, rest nog slechts de isoleer.

  29. Kiers avatar
    Kiers

    :: klopt van binnenkant op isoleerceldeur ::

    Hallo? Jullie laten me toch niet zo het hele weekend zitten?

    Hallo?

  30. Jet avatar
    Jet

    Kiers, you made my day! Haha, heerlijk dat je zoveel van je kostbare tijd hebt besteed aan het heropvoeden van mij, goed werk joh

  31. Kiers avatar

    Ah gelukkig, toch nog een beetje aandacht. Maar van dat kostbaar valt wel mee. Ik heb zee?n van tijd, gratis en voor niks.

  32. Michiel avatar
    Michiel

    Kiers heeft gelijk.

    Overbodig eigenlijk, deze mededeling.

  33. Sexkoning avatar

    Laatst zat ik de trein en keek droevig door het natte raam, waar de regen opspetterde. De rooksmaak in mijn mond proefde grauw, totdat de trein stopte bij het volgende station. Het kletteren van de regen op de tegels was uidelijk hoorbaar. Vlug sprong er nog een vrouw in haar rok en mouwloos shirt naar binnen. Het water droop van dr haren over dr witte, iets te doorschijnende shirt. Mijn humeur sloeg om, helemaal toen ze tegenover me ging zitten met een glimlach om dr mond. Ze druipte als een jong hondje. ‘Wat ben je nat’, zei ik op een knullige manier. ‘Ja, ik weet het… ik kon niet weg’. ‘Hoezo?’vroeg ik wat geintreseerd. ‘Tja, ik was in het Vondelpark voetbal aan het kijken en toen werd ik bijna door een of andere idioot op een fiets aangereden die iets schreeuwde over Kiers revolution…zegt je dat wat?’Stomverbaasd zweeg ik de rest van de reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gepubliceerd op

blogarchief

2023mei (2)
juni (1)
oktober (1)
2022mei (1)
december (1)
2021maart (1)
2020november (1)
2019januari (1)
augustus (1)
2018januari (1)
2017maart (1)
2016maart (1)
juli (1)
2015januari (4)
februari (2)
maart (1)
april (2)
mei (1)
oktober (1)
december (1)
2014februari (2)
maart (2)
april (2)
mei (2)
juni (3)
juli (5)
september (2)
oktober (1)
november (3)
2013januari (4)
februari (3)
maart (2)
april (1)
mei (2)
juni (2)
juli (4)
augustus (2)
september (3)
oktober (1)
november (1)
december (2)
2012januari (5)
februari (1)
maart (3)
april (3)
mei (3)
juni (6)
juli (4)
augustus (3)
september (3)
oktober (4)
november (4)
december (2)
2011januari (5)
februari (1)
maart (3)
april (4)
mei (5)
juni (8)
juli (5)
augustus (3)
september (2)
oktober (2)
november (2)
december (3)
2010januari (12)
februari (7)
maart (5)
april (5)
mei (14)
juni (7)
juli (5)
augustus (2)
september (4)
oktober (5)
november (2)
december (3)
2009januari (12)
februari (10)
maart (11)
april (9)
mei (6)
juni (6)
juli (6)
augustus (3)
september (6)
oktober (5)
november (6)
december (7)
2008januari (19)
februari (22)
maart (26)
april (15)
mei (17)
juni (23)
juli (14)
augustus (11)
september (7)
oktober (17)
november (14)
december (10)
2007januari (14)
februari (14)
maart (19)
april (20)
mei (16)
juni (17)
juli (17)
augustus (19)
september (15)
oktober (23)
november (15)
december (21)
2006januari (15)
februari (14)
maart (20)
april (18)
mei (22)
juni (29)
juli (24)
augustus (22)
september (20)
oktober (22)
november (24)
december (20)
2005januari (16)
februari (13)
maart (19)
april (21)
mei (16)
juni (24)
juli (25)
augustus (15)
september (19)
oktober (18)
november (20)
december (19)
2004januari (37)
februari (34)
maart (33)
april (30)
mei (39)
juni (32)
juli (20)
augustus (36)
september (31)
oktober (17)
november (21)
december (20)
2003januari (56)
februari (54)
maart (48)
april (41)
mei (46)
juni (48)
juli (40)
augustus (43)
september (37)
oktober (37)
november (14)
december (27)
2002januari (48)
februari (47)
maart (52)
april (39)
mei (50)
juni (38)
juli (31)
augustus (34)
september (39)
oktober (40)
november (54)
december (51)