Kerst

Op de pier in zee die bijna helemaal onder water stond (dat komt door
het getijde, weet je) stonden vier mensen met een kerstmuts op hun
hoofd.

Ook de hond had een kerstmuts op zijn kop.

Ze stonden netjes stil en lachten voor een foto die vandaag vast via e-mail onder vrienden en familie is verspreid.

Verder was het gelukkig net alsof het geen kerst was.

Reacties

33 reacties op “Kerst”

  1. Jan. avatar
    Jan.

    Laat ik nou denken dat het door het “getij” kwam. Maar het is natuurlijk wel weer “getijden”. Lastig …..

  2. paul avatar

    Wat heb je tegen kerst dan? ’t is toch heerlijk…

  3. Karin avatar

    Volgens mij zijn heel veel niet-Kerstvierders naar zee deze dagen.

  4. Floor avatar

    Ik ben ook een fanatieke niet-kerstvierder, maar word gedwongen toch een beetje kerst te vieren.. Kerst is gewoon saai! De winkels zijn niet open..

  5. Gelkinghe avatar

    Inderdaad, wel wat rustig voor een niet-Kerst. Betrof het pier-moment een verlovingsfoto? (Want: stel met 2 getuigen, van weerszijden 1 & vrienden en familie verwittigd).

  6. Elmer avatar

    Tot mijn verbazing zie ik hier meer kerstmutsen dan ik thuis ooit gezien heb!

  7. Oh! avatar

    De zon bleef ook maar schijnen!
    Helpt altijd.
    Laat de sneeuw maar tot morgen wachten.

  8. de P. avatar

    Ik zie vooral veel mutsen…

  9. martin avatar
    martin

    ai, merel…. betekent dat kerst stil alleen vieren? – dat niet leuk vinden – je afzetten tegen anderen die ‘gezellig’ kerst vieren….
    Ik voel me haast lotgenoot!

  10. Merel avatar
    Merel

    Ik vier kerst helemaal niet alleen!

    Maar ik word helemaal gek van alle lampjes, lichtjes, boompjes, flupjes, sterretjes en uitpuilende winkels. 🙂

  11. martin avatar
    martin

    Oh… jammer, was net een mooie uitnodiging aan het bedenken!
    Nee, ik leef met je mee, mijn hele straat is verlicht, je kunt hier zo mijn huis uitpikken. Vannacht gewoon wakker gelegen van al dat ‘helle-licht’.

  12. Lonnekez avatar

    Kerst is commercie, kerst is verplicht gezellig zijn…maar ondanks dat vind ik het vaak toch wel iets hebben 🙂

  13. Jessi avatar
    Jessi

    Je afzetten tegen kerst om het afzetten, dat vind ik erger dan verplicht gezellig samenzijn met familie.

  14. Kiers avatar
    Kiers

    Kerst is met je dikke gevulde kalkoenbuik op de bank een zielig negertje uitlachen.

  15. Santa Claus avatar

    Hohoho! Dat zou ik niet te snel zeggen!

  16. Zielknijper avatar

    Waarschijnlijk staan ze er nu nog….
    Wachtend op die Tsunami, voor de exclusieve eerste beelden, want die zijn tenslotte goud geld waard….

  17. Gewoon avatar

    In stilte wachten op wat de toekomst ons brengen zal. Een nieuwe zorgverzekening, een nieuw WAO wet en wat verzint PJ nog meer voor ons. Tja daar wordt je ook wel stil(lees monddood)van.

  18. Rowan aka swanz avatar

    je had best een foto van die hond kunnen nemen.;-)

  19. Zie link. avatar
    Zie link.

    Zie link.

  20. Kiers avatar

    Eng is het h?, Gewoon? Allemaal nieuwe dingen, allemaal zo veel veranderingen, je weet gewoon niet meer waar je aan toe bent tegenwoordig en die Peter-Jan maar elke dag nieuwe dingen verzinnen, h?? Zou hij daar nou een dagtaak aan hebben ons zo te pesten de hele dag met veranderingen altijd maar weer?

  21. Mr. dr. Jan Pieter Balkenende avatar

    Doe maar Gewoon, dan doe je al gek genoeg.

  22. Maya avatar
    Maya

    Kreeg pas laat een beetje kerstgevoel te pakken.

  23. Enzo van der Voort avatar

    Wat deed je op de pier Merel? toch geen plannen waar je later geen spijt meer van kunt krijgen hoop ik?

  24. Max J. Molovich avatar

    Hoe meer lichtjes, hoe beter. Ik ben tegenwoordig bijzonder pro-Kerst.

  25. Casper avatar

    Mijn buurvrouw Thea noemt zichzelf een kerstverachtsters. Ja, lees dat woord nog maar eens over. Kerst-ver-acht-ster. Jaar na jaar stapelt ze bezwaar op bezwaar. In het trappenhuis. In de rij bij Albert Heijn. Tijdens het lappen van de ramen.

    Wat ze er op tegen heeft, heeft half Nederland erop tegen. Teveel commercie. Teveel eten. Teveel schijnheiligheid. Thea gebruikt er zelf duizenden woorden extra voor, maar daar komt het op neer. Weken van tevoren begint ze al met zuchten.

    Maar op de valreep koopt ze dan toch nog wat cadeautjes in. Beantwoordt ze toch nog even die belangrijkste kerstkaarten. Steekt ze gezellig een paar kaarsjes aan. Laadt ze haar koelkast vol. Doet ze een donatie. En dit jaar ging ze zelfs nog naar de kerk!

    Voor die nachtmis schaamde ze zich trouwens wel een beetje. Want nee, Thea heeft niets met kerstmis. Maar het wordt zo van je verwacht, h

  26. Max J. Molovich avatar

    En daarom kun je maar beter gewoon van kerstmis houden. Ik zal nooit snappen dat mensen dat niet begrijpen. Dat zal dan wel dat menselijk tekort zijn waar iedereen altijd zo vol van is.

    Ik heb trouwens m’n eindejaarslijstjes klaar. Voor wie geinteresseerd is.

  27. Kiers avatar

    Ik denk dat ik weet wie jouw buurvrouw is Casper. Maar dat hang ik dus gewoon niet aan de grote klok. Wat ik je wel kan verklappen, is dat Max J. Molovich een persoonlijk gesigneerde kerstkaart met geurkaart aan haar zal sturen.

  28. Ina Mijling avatar

    maandag 26 december

    Emotionele manipulatie

    Heel dat gedoe rond kerstmis: emotionele manipulatie ten top! Emotionele manipulatie betekent dat jij gemanipuleerd wordt dingen te zeggen, te doen en vooral te VOELEN, die een ander jou voorschrijft. Emotionele manipulatie is fysieke mishandeling, want omdat je het voelt, is het dus lichamelijk. Het is net zo duidelijk als een pak slaag. De ellende is echter dat het zo lekker aanvoelt: al die lichtjes, die liedjes, dat lekkere eten, die verhaaltjes? Een pak slag voelt beroerder en je krijgt er blauwe plekken van. Maar dit beschadigt jou in je wezen, in al je organen.

    En dan nog die preken her en der. Ik hoorde een “priester” zeggen: “?dan vieren we dat god geboren is?” Jawel, ganougauw! En die priester zelf dan? E n jij dan die die onzin alsmaar moet aanhoren en opvreten? Ik zeg: zodra een kind geboren wordt wordt god geboren. Het hangt er helemaal vanaf hoe dat kind die god in zich verder gaat ontwikkelen! Want mensen horen god te ontwikkelen! Oftewel het Universum, Het Grote Gebeuren. Als een mens eerlijk leeft, zodra een mens de beslissing neemt om voortaan te proberen zo eerlijk mogelijk te leven, begint hij/zij van die God-in-zichzelf de Volgende Dimensie te maken.

  29. Kiers avatar

    Wie heeft Ina Mijling nou weer gecopy/paste? Ik vind dat z? flauw!

  30. Ecluse avatar

    Quote
    Ik ben ook een fanatieke niet-kerstvierder, maar word gedwongen toch een beetje kerst te vieren.. Kerst is gewoon saai! De winkels zijn niet open..
    Einde quote
    Bah, consumentist (dat is een consument die neigt tot overconsumptie^|

  31. Lianne avatar
    Lianne

    Ik hou van kerst. Jij dus niet? Pech. Want ik ga gewoon even vertellen over kerst. Kerst is leuk. Kerst is gezellig. Kerst is zoetsappig. En omdat ik nou eenmaal een meisje ben, zo een met tietjes, hou ik van zoetsappig. Dat hoort zo. Denk ik. Geeft ook niets. Kerst is gewoon samenzijn, in ieder geval, dat lees je overal, maar dat is toch ook zo? Ach, geeft ook niet, ik vind het gewoon gezellig, zo?n kerstboom, kaarsjes en al dat kerstprut. Maar dan niet van die veelte luidruchtige nepkerstmannen die bewegen alsof ze een robot zijn omdat ze dat ook zijn. Oe. dat doet me er aan denken. Ik moet nog iets bekennen: Ik vind kerst zelfs zo leuk, dat ik de kerstman leuker vind als sinterklaas. Wat?! Ja. Dat vind ik. Want, de kerstman is ten eerste lekker dik, en dat is sinterklaas niet. Als je bij de kerstman op schoot moet komen zitten, kunnen je dat rustig doen, lekker plof op z?n vet flubbers. Maar bij sinterklaas, tja, dat is een heel ander verhaal, op sinterklaas kun je niet neerploffen. Nee, dat moet je echt nooit proberen, straks breekt hij door. Dat zou ook wat zijn: ?Ja, sorry sinterklaas, had er even niet bij nagedacht dat u krakkemikkig bent,..? zeg je dan tegen sinterklaas, die inmiddels luid kermend op de grond ligt met al z?n botten gebroken, omringd door zwarte pieten. Dat is het tweede punt, die zwarte pieten, ze geven af. Ik weet het zeker. Zelf getest. En sinterklaas heeft alleen zijn zwarte pieten, oja, en die oude knol van hem natuurlijk. Die is wel gaaf, maar toch. Hij haalt het lang niet bij Rudolf en al die rendieren. En de kerstman heeft ook nog kerstelfen. Dat is ook fijn. Die kerstelfen geven niet af, en zijn gewoon lekker rustig. Punt drie, die zak van sinterklaas, dat is toch horror. Die arme kindjes denken allemaal dat ze meegenomen worden in de zak als ze stout zijn. Nou, daar heb je met de kerstman geen last van, die doet zo iets niet. Maar die o zo boze sinterklaas wel. Foei sinterklaas. Er is een pluspuntje aan sinterklaas: Spanje. Maar toch overtreft de kerstman het weer met z?n zuidpool. Nu kun je wel zeggen dat je niet van die kou houd, maar je hebt er ieder geval geen last van dat je je kapot zweet, en je kunt gezellig met de kachel aan, kaarsjes aan, binnenzitten, dat is toch veel leuker? En schaatsen. Dat is ook heerlijk. Dus, neem maar van mij aan, kerst en de kerstman zijn cool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gepubliceerd op

blogarchief

2023mei (2)
juni (1)
oktober (1)
2022mei (1)
december (1)
2021maart (1)
2020november (1)
2019januari (1)
augustus (1)
2018januari (1)
2017maart (1)
2016maart (1)
juli (1)
2015januari (4)
februari (2)
maart (1)
april (2)
mei (1)
oktober (1)
december (1)
2014februari (2)
maart (2)
april (2)
mei (2)
juni (3)
juli (5)
september (2)
oktober (1)
november (3)
2013januari (4)
februari (3)
maart (2)
april (1)
mei (2)
juni (2)
juli (4)
augustus (2)
september (3)
oktober (1)
november (1)
december (2)
2012januari (5)
februari (1)
maart (3)
april (3)
mei (3)
juni (6)
juli (4)
augustus (3)
september (3)
oktober (4)
november (4)
december (2)
2011januari (5)
februari (1)
maart (3)
april (4)
mei (5)
juni (8)
juli (5)
augustus (3)
september (2)
oktober (2)
november (2)
december (3)
2010januari (12)
februari (7)
maart (5)
april (5)
mei (14)
juni (7)
juli (5)
augustus (2)
september (4)
oktober (5)
november (2)
december (3)
2009januari (12)
februari (10)
maart (11)
april (9)
mei (6)
juni (6)
juli (6)
augustus (3)
september (6)
oktober (5)
november (6)
december (7)
2008januari (19)
februari (22)
maart (26)
april (15)
mei (17)
juni (23)
juli (14)
augustus (11)
september (7)
oktober (17)
november (14)
december (10)
2007januari (14)
februari (14)
maart (19)
april (20)
mei (16)
juni (17)
juli (17)
augustus (19)
september (15)
oktober (23)
november (15)
december (21)
2006januari (15)
februari (14)
maart (20)
april (18)
mei (22)
juni (29)
juli (24)
augustus (22)
september (20)
oktober (22)
november (24)
december (20)
2005januari (16)
februari (13)
maart (19)
april (21)
mei (16)
juni (24)
juli (25)
augustus (15)
september (19)
oktober (18)
november (20)
december (19)
2004januari (37)
februari (34)
maart (33)
april (30)
mei (39)
juni (32)
juli (20)
augustus (36)
september (31)
oktober (17)
november (21)
december (20)
2003januari (56)
februari (54)
maart (48)
april (41)
mei (46)
juni (48)
juli (40)
augustus (43)
september (37)
oktober (37)
november (14)
december (27)
2002januari (48)
februari (47)
maart (52)
april (39)
mei (50)
juni (38)
juli (31)
augustus (34)
september (39)
oktober (40)
november (54)
december (51)