Taida

Ik denk dat het verhaal voor iedereen inmiddels al bekend is: Taida zit in het laatste jaar van het VWO maar moet per direct het land uit. Is daarom van haar studieboeken, huis en vrienden weggerukt en toen, zoals dat gaat tegenwoordig, in de gevangenis gezet. Ondanks beloften dat zij in dit rotland mocht blijven tot zij haar diploma had gehaald. Op eigen kracht heeft ze de rechter proberen te overtuigen van het feit dat ze slechts vier maanden extra nodig heeft zodat ze in Kosovo niet met lege handen aankomt. Het mocht vooralsnog niet baten.

Lees voor meer info het verhaal van haar klasgenoten.

Liever zou ik voor alle Taida’s tekenen, maar niet iedereen heeft zoveel kracht kunnen opbrengen als zij. Teken hier als je ook vindt dat ze vier maanden extra moet mogen blijven. Eigenlijk vind ik iedereen compleet onbegrijpelijk die dat niet vindt.

Update: Taida mag de beslissing over haar uitzettingsprocedure in vrijheid afwachten, heeft de rechtbank  in Groningen vandaag bepaald.

Nu die vier maanden nog.

Reacties

130 reacties op “Taida”

  1. ijsbrand avatar

    Leest ook een kort verslag van de zitting, door rechtbankverslaggever Rob Zijlstra:

    http://blogger.xs4all.nl/kixkix/archive/2006/01/31/76501.aspx

  2. Beernd avatar
    Beernd

    Goedzo Merel! Heb ook maar even getekend, hoewel ik daar altijd een beetje huiverig voor ben.

  3. paul avatar

    Eindelijk weet ik wie Merel Roze is… zie VPRO gids van deze week. Met foto.

  4. Bas C. avatar
    Bas C.

    Begint goed te lopen op die site. Heb ook maar even getekend; normaal doe ik zoiets niet… hoewel ik mij vrij vaak erger aan het beleid hier in Nederland.
    Zeker, alle profiteurs die naar Nederland trekken mogen meteen rechtsomkeert maken. Maar zulke goed ge?ntegreerde model-burgers eruit zetten?!?! Die hard werken op school of op hun werk? Dan mis ik liever heel wat autochtone bewoners zoals lamstralen, criminelen, etc…

  5. Petra avatar

    Gedaan. Wat zijn nu die paar maanden!

  6. marlies avatar
    marlies

    Heb net snel getekend!! Goed om de link op je site te zetten!

  7. Wouter avatar
    Wouter

    Jah ook maar getekend. Dat verhaal op http://blogger.xs4all.nl/kixkix/archive/2006/01/31/76501.aspx rechtvaardigheid is hier ver te zoeken 🙁

  8. Ireen avatar

    Natuurlijk getekend, maar met een zwaar hart.Ben bang dat dit niet tot Rita’s harde hart doordringt.

  9. Kiers avatar

    Koel verhaal! ?cht ene koel verhaal. En realistisch ook. Vet koel! Lachen ook.

  10. Cerito avatar
    Cerito

    Kan je ook stemmen voor 3 maanden?

  11. Eveline avatar

    Ik snap sowieso niet dat kinderen die met hun ouders naar dit land zijn gekomen zomaar de bak in gegooid kunnen worden. Regelt Rita ook psychische hulpverlening in het land van herkomst nadat die kinderen zijn teruggestuurd?

  12. fred avatar
    fred

    als verdonk nou per se mensen uit wil zetten, waarom dan geen criminele ventjes? die zijn er zat en kosten klauwen met geld, terwijl studerende mensen geld opleveren.
    ik snap die verdonk niet..

  13. *--* avatar

    Merel! Wat een sociaal bewogen verhaal!
    Dat je dat in je hebt! ik dacht dat je alleen over je eigen kleine wereldje kon schrijven…
    Chapeau!!!

    terug naar de orde van de dag:

    WELKOM BIJ DE PISANG, SPECIAALZAAK IN GROENTEN EN FRUIT!
    pand

    In het hartje van Tilburg is de pisang agf te vinden op het ‘radiopleintje’, Heuvelstraat 131. De speciaalzaak in groenten en fruit bevindt zich in een monumentaal pand op een karakteristieke plek in de stad.
    De mooie kleuren van groenten en fruit nodigen uit om even bij ons te binnen te lopen.
    Bij ons komt men langs voor een gezonde lichte maaltijd van soep, verse salade en een toetje, voor een eenvoudige avondmaaltijd, voor verse ingredi?nten voor uw lunch of diner, of voor de savooiekool die naar meer smaakt. Wilt u iets speciaals of grote hoeveelheden? Bel dan een dag van tevoren. Wij zorgen dat uw bestelling voor u klaar staat.

    Steeds weer zoeken wij naar de juiste formule om u van dienst te zijn.

    Tot ziens in onze winkel !
    Hans en Irma

  14. Oldo Stofjas avatar
    Oldo Stofjas

    Mee eens, maar geldt een VWO-diploma ook in Kosovo?

  15. Betsy avatar

    [i]Ondanks beloften dat zij in dit rotland mocht blijven tot zij haar diploma had gehaald.[/i]

    Ik heb een oplossing merel, let op.

    Als jij nou optieft naar kosovo dan mag merel wat mij betreft blijven, teken ik die petitie onmiddelijk, ok?

  16. Betsy avatar

    Ik bedoel Taida natuurlijk merel, ik ben nog niet helemaal wakker, maar dan gaan we wel met de pet rond op och om die enkele reis voor je te betalen, goed?

  17. Jaywalker avatar
    Jaywalker

    Tsss wat een bewogen verhaal… Regels zijn regels.. moeten we dan weer voor iedereen een uitzondering maken? Tuurlijk, het is kut voor dat kind maar that’s life… Mijn handtekening krijgen ze niet…

  18. Betsy avatar

    Kosovo is anders best een mooi land, beetje jammer van het kutvolk wat er woont maar dat is het dan ook.

  19. Jack avatar

    Jammer van sommige reacties; onbegrijpelijk.

    Klasse actie Merel.

  20. Fiekepieke avatar
    Fiekepieke

    Ook ik heb maar snel getekend. Erg leuk is het trouwens om te kijken in de lijst met mensen die getekend hebben… zo kwam ik nog een oud dorps genootje tegen. En dat is heel bijzonder, want er wonen nog geen 600 mensen in mijn geboortedorp!

  21. Fiekepieke avatar
    Fiekepieke

    Kunnen we Rita naar zo’n klein dorpje verbannen, het liefst aan de andere kant van de wereld!?

  22. AnamCara avatar

    Heb ook getekend. Hoop dat het helpt. Waar zijn we mee bezig ?!

  23. Vriendin van taida avatar
    Vriendin van taida

    Echt super dat je dit doet voor Taida!! We kunnen echt alle hulp & steun gebruiken.. Want o wat is het toch kut om er achter te komen dat Nederland toch niet zo’n fijn land is

  24. Rob Zachte avatar
    Rob Zachte

    Bizar harteloos als dit niet wordt toegestaan. Terwijl een andere minister de wetten/regelingen wil aanpassen om knappe koppen naar Nederland te krijgen om onze economie op peil te houden, trappen we zulke knappe mensen weg. Te dom en wreed voor woorden… Kinder uitwijzing is sowieso een gruwel waar we ons voor moeten schamen.

  25. EJ avatar
    EJ

    Ik heb geen 1 rationeel argument gehoord.
    En ja, nou en of lijkt me dit een emotionele zaak, dat begrijp ik echt wel.

    De wijze waarop dit gebeurt vind ik ook schandalig.

  26. Terrebel avatar

    Een collega van mij is half-Antilliaan. Zijn kinderen zijn hier geboren. Behalve een keertje op vakantie zijn zij nog nooit op de Antillen geweest. Toch moeten zij van Verdonk “terug” naar de Antillen als ze hier aan de drugs gaan of een appel jatten bij de groenteboer.
    Onzin.

    Waarom mag bijvoorbeeld Willem Holleeder dan wel blijven? Volgens mij heeft hij meer op zijn kerfstok dan de gemiddelde Antilliaan!

  27. MttN avatar

    Goed dat je dit onder de aandacht brengt, Merel! Heb het zelf ook maar even op m’n blog gegooid. Al bijna 10.000 handtekeningen!

  28. Marina avatar

    Het verhaal was inderdaad bekend. De website niet. Dankjewel.

  29. Frits avatar
    Frits

    @Terrebel: Dan jatten ze toch geen appel? Lastig zeker.

  30. Jan avatar
    Jan

    Merel, zucht…!

  31. Wouter avatar
    Wouter

    Beter maar 😀 vrijheid was prioriteit nr.1.
    Ondertussen al 15.000 mensen getekend, ff die druk nog verder opvoeren dat ze nog 4 maandjes kan blijven… ik bedoel 4 maanden voor de kwaliteit van een heel leven….. das pas een lucratieve deal

  32. Wouter avatar
    Wouter

    volgens mij wil rita gewoon met een groot aantal uitgezette allochtonen pronken, maar in plaats van op zoek te gaan naar allochtone criminelen en uitkeringstrekkers pakt ze meisjes die gewoon op school zitten en werken aan hun toekomst op omdat ze die wel makkelijk kan vinden en zo snel aan haar aantallen kan komen. lekker makkelijk… trut

  33. nove avatar
    nove

    Als redelijkheid en coulantie uit het hart van het landsbestuur verdwijnt, krijgt tyrannie een voet tussen de deur.

    Goh, schreef ik dat ? Moet die oogverblindende kortzichtelijk zijn die ik maar niet uit mijn huid geknepen krijg. Of was het die herinnering aan de opperwachtmeester Karremans in het safehouse in een zonovergoten Spanje..of de websites uit kosovo van de grandcafes’s met reclame voor 13 jarige paaldanseressen .mmm.. misschien is het gewoon die teek die zich de vrijheidlievende vvd noemt.

  34. de P. avatar

    Het is wel zielig, maar er is zo veel zielig…

  35. Annelies avatar
    Annelies

    Taida heeft nu een traumatische ervaring door haar arrestatie. Ze heeft nu m??r dan 4 maanden nodig…Misschien slaagt ze niet, nu ze dit heeft moeten doorstaan. Laat haar blijven, op z’n minst tot ze haar diploma heeft!

  36. marlies avatar
    marlies

    @ de P.: Dus?????

  37. aargh avatar

    Ik ken de jurist die in deze zaak voor “Nederland” moest pleiten. Tegen ta?da dus. Hij moet gewoon volgens de geldende regels werken, maar vindt het vreselijk en onmenselijk wat er gebeurt. Tekenen allemaal!

  38. Bibliofilos avatar

    Belachelijk dat men voor zo iets nog een petitie moet tekenen. Het spreekt toch vanzelf dat we een talentvolle jonge dame, die de taal geleerd heeft en al jaren hier is, de kans geven om haar diploma te halen? Komaan zeg!

  39. potdorie avatar
    potdorie

    En als het nu een vmbo leerlinge was? Stonden we dan ook zo op onze achterste benen? Moet mij toch even van het hart hoor, iedereen heeft het er maar over dat zij zo slim is. Voor mij is dat pure bijzaak. En inderdaad…shit happens.

  40. Chantalle avatar
    Chantalle

    Ik vind het sneu voor het meisje.
    Maar ik ken een ander gezin uit Kosovo en het klinkt lullig, maar zij doen er alles voor om te blijven, omdat het nu eenmaal beter is in Nederland, terwijl ze gewoon terug zouden moeten naar hun thuisland. Ja, het is goed dat we tijdelijk hebben opgevangen toen ze moesten vluchten, maar het hele idee is dat ze weer terug gaan zodra het veilig is.
    Kosovo wordt steeds moderner en het is prima wonen. Nou ja, misschien niet voor ons verwende westelingen, maar het is hun thuis.
    Dat gezin heeft 2 jonge kinderen, ze kunnen alleen nog maar Nederlands praten, maar je kunt onmogelijk alle kinderen laten blijven omdat ze dan hun school kunnen afmaken. Ze hebben ook scholen in Kosovo.
    Waar leg je de grens? Bij 4 maanden? Een jaar?
    Ja het is zielig voor het meisje, maar ze was een vluchteling en heeft hier al meer gekregen dat ze ooit kon dromen…

  41. Jan Scalpel avatar

    Ik snap die ophef niet zo, volgens mij moet je blij zijn als voortijdig het land mag verlaten, als ik dit zo allemaal even lees.

  42. Kiers avatar

    Zeg, is het inmiddels een idee om een andere opgesloten zielige minderheid hier te etaleren? Eentje die nog w? opgesloten zit? Liefst eentje die hier gekomen is door onder de grens van Belgi?-Nederland door te kruipen in de mergelgrotten van Maastricht en daarbij zijn drie en dertig leden tellende familie en twee andere kamelen meesmokkelde en nu gearresteerd is wegens illegale handel in kamelenvoorhuiden op een gehuurde zolder waar ze al 17 maanden wonen maar, omdat ze nu zo zielig zijn omdat ze terug moeten, eigenlijk recht hebben op een huis met drie en dertig slaapkamers en twee stallen. En een scooter om tussen alle kamers heen en weer te reizen.

  43. een moeder avatar
    een moeder

    Wij leven nu anno 2006 in een bananen republiek

  44. Merit avatar
    Merit

    Ja, hee, iedereen geeft Rita wel de schuld, maar zij voert alleen maar uit wat de meerderheid van Nederland ooit wou he! Weet je nog, dat men het hier te vol vond? En nou is het ineens zielig? Ja mensen, volgende keer nadenken over de gevolgen als je gaat stemmen he! Ik vind het een erg tragische situatie, en dit is natuurlijk niet 1 geval op zich…

  45. MixMasterMike avatar
    MixMasterMike

    kick die Tilburgse groenteboer even uit je comments wil je? Wat een eikel! Lijkt me niet de goede plek om je eigen waren aan te gaan prijzen…

  46. Marieke avatar
    Marieke

    Goed punt van iemand hierboven: hadden we ons ook zo opgewonden als het een goedwillende, hardwerkende VMBO-leerlinge betrof?
    Dat van die beloften begrijp ik overigens niet, ik had juist begrepen dat Taida al meerdere malen en ook al jaren geleden te horen had gekregen dat ze terug moest, maar telkens zelf weer beroepsprocedures heeft gestart. Voor zover ik weet komt de nu naderende uitzetting bepaald niet als een dondersteen bij heldere hemel.
    Maar dat lees je niet in de verontwaardigde reacties: net als toen Nederland massaal stemde voor partijen die een streng uitzetbeleid voorstaan wordt er ook nu weer -maar dan de andere kant op- vanuit de onderbuik gereageerd.

  47. Literatuuraire avatar

    GROTE RECLAME VOOR MEREL ROZE OP MIJN SITE!
    WANT WE ZIJN OP DE WERELD OM ELKAAR TE HELPEN, NIETWAAR?!
    gogogo Merel!

  48. Chantalle avatar
    Chantalle

    Ik snap niet waarom iedereen zich zo druk maakt om dit ene meisje.

    Hoe zit het met al die andere mensen die geen publiciteit hebben gezocht? Die niet van die lieve klasgenoten hadden?

    Als je druk maakt om dit ene geval, maak je dan iig ook druk om al die anderen. Doe niet zo verdomde hypocriet allemaal.

  49. ploet avatar
    ploet

    as se niet op vwo zat maar de plees kuiste maakte niemand zich er druk om. ze moet gewoon naar haar eigen kutland en daar het volk blij maken met haar slimmegeitjes. want die vreten ze daar ook.en niet op onze kosten komen leren. die kosovos moeten niet al hun poen erdoor jassen met corruptie en wapenaankopen maar voor goed onderwijs zorgen dan kan de meuk daar blijven en hoeven ze hier niet naar toe. waarvan ackte

  50. Literatuuraire avatar

    Bibliophilos heeft gewoon gelijk, tegenstribbelende zuurpruimen!

  51. Kiers avatar

    Willen we dan ook de andere kant horen van dit verschrikkelijke menselijke drama waar het altijd zo lijkt te zijn dat de klaplopers die Nederland weten te vinden geraffineerd op ons gevoel inspelen? Ik zal u wat vertellen; die Ta?da is een uitgekookte die zo spoedig mogelijk een enkeltje verdiend naar de Balkan. Oh ja, en ze kreeg al 7000 Euro mee van onze belasting om daar een huis in te richten.

    Stelletje weekdieren.

  52. ploet avatar
    ploet

    je wordt vernaggeld door die gasten en wij maar met onze politieke correctheid (getverr..) onze eigen mensen achteropstellen. die krijgen geen 7000 euro.

  53. John avatar
    John

    Bedrog, fraude en verraad! Pek en veren zeg ik.

  54. ploet avatar
    ploet

    van al die balkangasten begin is so langzamerhand een rechts baasje te worden. opzouten met die handel.

  55. odie avatar
    odie

    Deze situatie is er een van vele en in mijn ogen te bizar voor woorden. Los van het humane aspect in die zaken, investeren we ruim 5 jaar in een opleiding en wanneer die bijna zn vruchten afgaat werpen donderen we die investering zo het land uit ?? Wat voor beeld schapen we van onszelf met dit soort acties. Ik schaam me dood dat ik uit nederland kom waar we continu regeltjes belangerijker vinden dan mensen en waar regelmatig het kind met het badwater wordt weggegooid. Ik heb dit beleid uberhaupt nooit gesteund maar dat nu zo met (mijn/ons) al in haar geinvesteerde belastinggeld word omgesprongen begrijp ik echt niet.

  56. roos avatar

    Ik heb ook getekend hoor!

  57. zachte sjanker avatar
    zachte sjanker

    die gasten gaan toch het land uit, die doen niets terug. ze hebben de zakken gevuld en wij met ons politiek correcte gedrag en mega tolerantie blijven verstoord achter. je hoort ze bij de balkan gieren van het lachten. ploet heeft het juist gezien en john had het over pek & veren, prima de luuks john ! dikke veer in je reet en laat je niet afleiden door naieve huisvrouwtjes met hun huisvrouwtjes log.

  58. kim avatar
    kim

    mensen, blijf realistisch, waarom zou het fraude zijn? ze is een meisje van 18 jaar! die alleen haar diploma nog zou halen, en volgens mij he, iedereen die het land uit word gezet krijgt 7000 euro mee!! Als taida nu word terug gestuurd naar kosovo, kan ze zich waarscheinlijk niet eens inschrijven en kan ze nog moeiloijker een diploma halen! En volgens verdonk is het fraude om met een vakantievisum via frankrijk naar nederland te komen. teneerste ze heeft familie in frankrijk, haar oma is heel erg ziek en die wou ze graag opzoeken! als er geen andere weg is om in nl te komen dan door frankrijk WHO GIVES A FUCK! WAAROM NIET? !en vreemdelinge zaken heeft als het ware belooft ( jammer genoeg niet zwart op wit) dat als haar familie “vrijwillig” weg zou gaan, taida terug zou mogen komen om haar diploma te halen!! WAAR DOEN WE MOEILIJK OVER MENSEN!!!???

  59. daniëlle avatar
    daniëlle

    In de universele verklaring van de mensenrechten staat o.a. dat elk mens het recht heeft zich te ontwikkelen en te ontplooien. Gun Ta?da dit recht!
    Het zou die mensen die zo negatief en jaloers reageren trouwens ook sieren als zij zichzelf dit recht zouden gunnen….
    Ta?da heeft volgens de rechter niks onwettigs gedaan. Rita Verdonk heeft volgens de rechter overigens wel al herhaaldelijk onwettig gehandeld en kort geleden zelfs publiekelijk moeten toegeven dat zij de Kamer heeft voorgelogen en verkeerde informatie heeft verstrekt. Over frauderen gesproken….

  60. janice avatar
    janice

    Kan je ook ergens tekenen om dat kind zo snel mogelijk het lang uit te krijgen???

  61. Marieke avatar

    1. Rita Verdonk maakt aan de lopende band fouten, nog afgezien van het feit dat ze bij de VVD zit. Kamer verkeerd voorlichten, duurbetaalde adviezen van adviescommissies naast zich neerleggen, liegen, louche dealtjes sluiten.

    2. Het asielbeleid is het afgelopen decennium zo geweest dat mensen procedure na procedure konden starten als hun asielaanvraag afgewezen was. Ondertussen werden ze in kazernes en barakken gezet waar ze in niet al te fijne omstandigheden uitspraken afwachtten. Kun je het die mensen kwalijk nemen dat ze inderdaad gebleven zijn? Dat hun kinderen volledig geintegreerd zijn en soms hun moedertaal nieteens spreken?

    3. Het gezin van Taida heeft inderdaad 7000 euro meegekregen, maar Taida is op persoonlijke titel terug naar Nederland gegaan en heeft met die 7000 euro dus niks te maken. Ze is geen oplichter. Het begint er een beetje op te lijken dat Verdonk zenuwachtig werd van alle publiciteit en weer eens rare dingen gaat roepen.

    4. Aan alle mensen die doorgaans roepen dat Nederland vol is, maar nu ineens medelijden hebben met Taida. Denk eens even na over het volgende: misschien is het wel zo dat een groot deel van alle asielzoekers net zo’n hartverscheurend verhaal heeft als Taida. Zes jaar hier zitten wachten, wennen aan dit land, de taal leren, en dan zonder pardon het land uit. Veel van die mensen zijn echt niet voor de lol hierheen gekomen. Sommigen zouden dolgraag terug willen, maar kunnen echt niet omdat het zo gevaarlijk is. Denk daar ook eens aan als er straks weer verkiezingen zijn.

  62. Chantalle avatar
    Chantalle

    @kim: Wat aardig van je dat je elke asielzoeker 7000 euro wil meegeven. We vangen ze op, geven ze onderdak, eten, een opleiding en als extra bonus geven we ze een smak geld mee zodat ze daar fijn weer verder kunnen.

    Doe jij maar eens een rekensommetje.

    En leer Nederlands.

  63. kotsmisselijk avatar
    kotsmisselijk

    @Chantalle: nou nou nou, wat zijn we aardig he? Komen er mensen naar dit land, omdat ze gevaar lopen in hun eigen land, geven we ze zomaar eten en onderdak! Wat ONTZETTEND GUL van ons! Wat zijn wij toch goed! Die mensen moeten ons maar flink dankbaar zijn! En als ze dan na zes jaar wachten (door ons ineffectieve rechtssysteem) naar huis gestuurd worden, moeten ze het niet wagen daar iets van te zeggen. Want wij zijn immers zo IMMENS GASTVRIJ geweest.

    Pardon hoor. Maar daar word ik dus kotsmisselijk van.

  64. Chantalle avatar
    Chantalle

    @Dani?lle: Dat is niet wat de rechter heeft besloten. Hij heeft niet gezegd dat Taida niks onwettigs heeft gedaan, hij heeft gezegd dat de IND onzorgvuldig is geweest bij het beoordelen van de aanvraag.

    Overigens zijn er natuurlijk mensenrechten in het spel, maar je moet niet vergeten dat ze een vluchteling is en hier tijdelijk mocht blijven. Ze wist toen ze hier kwam dat ze weer terug zou gaan.

    Wat wil je met die opmerking bereiken? Dat zij recht heeft op ontwikkeling en dat ze dat beter in Nederland kan? Hoe zit het met al die andere mensen? Waarom halen we niet iedereen uit elk land hierheen zodat ze zich hier beter kunnen ontwikkelen! Of misschien alleen de slimme mensen. Of de zielige kinderen.

  65. Chantalle avatar
    Chantalle

    @kotsmisselijk: Je zult er wel van balen dat je in Nederland woont. Ja, wij zijn gastvrij geweest en ik weet uit ervaring hoe sommige mensen daar misbruik van maken. Als het aan mij ligt mag iedereen hier blijven. Maar zo werkt het niet. Ze hebben een eigen land, een eigen thuis en nee, natuurlijk willen ze niet terug. Maar als ze geen gevaar lopen zie ik niet waarom ze niet terug zouden gaan, want we vangen ze niet op zodat ze kunnen blijven. En dat weten ze zelf ook. Dat ze 6 jaar in Nederland moeten wachten, is natuurlijk veel te lang. Maar dit is niet alleen veroorzaakt door onze ineffectieve rechtssysteem.

    Ik zou geen mensen willen uitzetten die gevaar lopen in hun eigen land, maar ik zie niet in waarom dat schattige vwo meisje niet terug zou kunnen. God wat is ze toch zielig. Ze is vast de enige die zo zielig is.

  66. alweer iets minder misselijk avatar
    alweer iets minder misselijk

    Wat betreft dat laatste heb je wel een beetje gelijk.

    Mensen vinden het nou eenmaal prettig om zich emotioneel betrokken te voelen, wie leent zich daar nou beter voor dan een bijna-afgestudeerd-vwo-meisje. Tsja, dan stemmen mensen wel.

    Maar ik blijf bij mijn mening: al die mensen die hier onnodig allerlei schimmige procedures hebben afgewacht zijn zielig. En mogen blijven. Van mij. En nee, we hoeven niet heel afrika binnen te halen. Maar die hebben ook niet allemaal zes jaar in Nederland gewoond.

  67. Merel avatar
    Merel

    En zie ook:
    http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/vara/woestijnruiters/bb.20060205.asf
    Waarin Taida zelf aan het woord komt.

    Voor mij verandert er door het belachelijke artikel in de Telegraaf helemaal niets aan mijn mening over of zij mag blijven (ja dus) of niet.

  68. promeuk avatar
    promeuk

    ze krijgt ook nog poen omda ze “onterecht” heeft vastgezeten. een nederlander krijgt dan een fooi of een trap onder z’n reet maar deze “zielepoot” krijgt bijna 1.100 euro dat wordt lachten op de Balkan. wanneer komt de volgende meute met al die lulverhalen hier om hun zakken te vullen.

  69. Kiers avatar

    Promeuk, ik zal je vertellen wanneer de volgende lading parasieten wordt opengetrokken en dat is als de EU heeft besloten de Roma een stem te geven. hebben ook allemaal een zielig verhaal, komen ook geen van allen voor de lol naar het rijke Westen, hebben ook allemaal recht op een warme deken en onderwijs en medische hulp en stromend water en een warm bed.
    Wie zei dat ook alweer? “Don’t ask what your country can do for you but ask what you can do for your country!”. Nee, het is al zo erg dat je tegenwoordig mag vragen wat een ?nder land voor jou kan doen.

  70. Spuugroze avatar
    Spuugroze

    Ehm…niet om jullie pret te saboteren, maar Taida en haar familie zijn op zich wel vrijwillig weggegaan uit Nederland……..
    daarna is zij ondanks die afspraak toch weer teruggekomen. Misschien niet zo zwart-wit als het lijkt?

  71. ploet Jr avatar
    ploet Jr

    perfekte opmerking spuugroze. zo is het en niet anders. eerst die 7000 pepernoten incasseren en toen weer terug om de andere zakken te vullen. dat wordt met de EU als die hele balkan zich bij ons aansluit. pek en feren zeg ik altijd maar…

  72. mimi avatar
    mimi

    @Chantalle: ‘Wij’ zijn gastvij geweest? ‘Wij’ vangen ‘ze’ op? Goh, vang jij persoonlijk asielzoekers in je huis op? Zo nee, spreek dan niet over ‘wij’, want je hebt met die opvang niets te maken, je merkt er persoonlijk niks van en weet – kennelijk – niet half hoe dat noch de procedure in zijn werk gaat.

    Helaas is dit inderdad geen uitzondering, maar slechts ??n enkel voorbeeld van ons geweldige en o zo humanitaire asiel- en vreemdelingenbeleid, onder leiding van een o zo menselijke minister, die zich helaas niet door enige kennis van zaken – in de breedste zin van het woord – laat hinderen bij het uitoefenen van haar functie aan te nemen.

  73. Drs. Ir. ploet Jr. avatar
    Drs. Ir. ploet Jr.

    zo is het maar net..retteketet boemsaha. geen pek en feren dus

  74. Myrella avatar
    Myrella

    Jammer dat het verhaal zo eenzijdig in de media werd gebracht. Vreemdelingen mogen zeggen in de media wat zij ook maar willen.Als de minister hierop reageert in de media beginnen ze gelijk over de wet op de privacy. Waar gaan we heen in Nederland. Ik denk ook niet dat er hier van pleegouders sprake is. Haar ouders zijn namelijk nog in leven.

  75. De kei van Amersfoort avatar
    De kei van Amersfoort

    Ik heb alle commentaar gelezen.
    Voorstanders en tegenstanders iedereen heeft op zijn/haar manier wel gelijk edoch 4 maanden respijt om je opleiding af te maken is toch niet te veel gevraagd?
    Natuurlijk hebben ze in Kosovo ook scholen maar is ze dan in 4 maanden klaar of moet ze dan weer langer naar school?
    Niet zeuren dus over zakkenvullen of zielig zijn gewoon afmaken die school en dan naar huis.
    De Kei

  76. GeenStijl avatar
    GeenStijl

    Hebben we al niet meer dan genoeg criminelen in Nederland?

  77. Léon avatar
    Léon

    Dat Verdonk geen warm hart heeft wisten we al, maar dat verstand bij haar ook niet ruimschoots aanwezig is, heeft ze inmiddels ondubbelzinnig bewezen. Wat mij verontrust, is de kadaverdiscipline die ge?taleerd wordt door iedereen, die heeft meegewerkt aan het oppakken van Ta?da en het verder afwikkelen van haar uitzetting. Befehl ist befehl!
    Tegen Kiers, Ploet en hun geestverwanten die hun bijdrage hier aan het duister hebben onttrokken zou ik willen zeggen, als ze weer eens hun gal willen spuwen over profiteurs e.w.d.m.z.: duik eens in onze eigen geschiedenis en die van een aantal andere Europese landen en neem kennis van wat wij zo al hebben aangericht in de wereld sinds, om maar een jaartal te noemen, 1492.
    Deze landen, Nederland incluis, kennen een eeuwenlange traditie van terreur en profiteurschap.En helaas, terreur loont! Het hele Amerikaanse continent is van de oorspronkelijke bewoners afgepakt, op weinig zachtzinnige wijze.(maar er is hoop, in Bolivia is nu eindelijk een autochtone president gekozen)
    Ook Australi? en Nieuw-Zeeland zijn ingepikt. En wat te denken van al die koloni?n, die dan nu wel “vrij”zijn , maar nog steeds de gevolgen ondervinden van eeuwenlange overheersing en uitbuiting door de zich altijd als beschaafd beschouwd hebbende Europese moederlanden.En nog steeds emigreren veel Nederlanders naar die landen,gelukszoekers dus, om niet te zeggen economische profiteurs.
    Dus, Kiers, Ploet en andere meuk: een beetje bescheidenheid zou wel op zijn plaats zijn.
    Verdonk dient trouwens gewoon alsnog, zij het veel te laat, af te treden, net als Donner. Wie mensen opsluit, om wat voor reden dan ook, is voor 100% verantwoordelijk voor hun veiligheid.Zij hebben gruwelijk gefaald en dienen dus hun verantwoordelijkheid te nemen.Ophoepelen.

  78. ploet Sr avatar
    ploet Sr

    Wat Ploet Jr doet kan ik me niet voor verantwoordelijk nemen, toch heeft dat joch al goed in de gaten hoe de wereld in elkaar steekt. Leon praat over 1492 (Columbus en het ei) die het einde van de middeleeuwen inluidde maar m’n beste… we leven in het HIER EN NU !!!! Bovendien zorgen we goed voor onze koloniale landgenogen, zonder onze steun waren ze nergens. Zodra en een nederlander is die onheus bejegend wordt laten we die gewoon aan zijn lot over, eigen schuld dikke bult en meer van die calvinistische ongein. Zodra het weer een autochtone schreeuwerd is (en dat hebben we afgelopen periode al vaak mee mogen maken) staat een (klein) gedeelte van het politie correcte nederland weer klaar om met wat voor middelen en argumenten dan ook deze schreeuwerd volledig, ik herhaal volledig zijn zin geven.
    Heet zijn trouwens lieden die alle verantwoordelijkheden buiten zichzelf
    leggen en een ander altijd de schuld geven. Het heeft even geduurd eer ik erachter kwam hoe dat steekt en ik begin het in de gaten te krijgen. De politiek gelukkig ook en de achterban van de pvda begint waarlijk ook mee te komen, ik bedoel maar.. Voor echte schrijnende gevallen een andere zaak, ik heet ploet maar ben geen ploert. maar profiteurs en schreeuwers ..ophokken.

  79. Léon avatar
    Léon

    Het komt mij voor dat Ploet sr. mijn bijdrage niet goed heeft gelezen dan wel begrepen, gelet op zijn reactie, die ik trouwens best ook wel een beetje schreeuwerig vind. Een goede raad: lees je bijdrage eerst nog eens door alvorens deze te plaatsen. Dat biedt in ieder geval de gelegenheid slordigheden en taalfouten te verwijderen.

  80. ploet Sr avatar
    ploet Sr

    Ploet heeft de bijdrage zeer goed gelezen, slordigheden is een subjectief begrip en taalvouten komen door de wijse van communiceren terwijl zeker iedereen, ik herhaal iedereen weet wat er bedoeld wordt. altijd opportunistisch en erg puriteins om daar over te vallen omdat steekhoudende argumenten niet voorhanden sein…
    oeps…zijn. (dus) kan so de cda kabinet retteketet in met je correct politieke vrinden.

  81. Léon avatar
    Léon

    Ploeter maar lekker door.

  82. ploet Jr avatar
    ploet Jr

    me vader heef gelijk. retteketet hopsa-sa.

  83. Merel avatar
    Merel

    Hee Ploert (sr en jr), ploert eens naar een andere site, of zeg iets zinnigs, dat mag natuurlijk ook. 🙂

  84. Mike Dion avatar

    Dat Rita Verdonk een harde lijn volgt staat vast. Dat een groot deel van de Nederlandse bevolking dit beleid steunt staat vast. Dat het onmenselijk is om een 18 jarig meisje uit de klas te rukken en op te sluiten, 4 maanden voor haar VWO-examen is SCHANDALIG.

  85. ploet Sr avatar
    ploet Sr

    @Merel: Zinnig zeggen is dus politiek correcte antwoorden geven. Anders denken en kritiek hebben wordt niet toegestaan. Men moet dan opploerten. Dat was lang de mores waaraan we ons moesten houden en zie wat ervan komt. deze site is enkel voor brave en correcte lieden. beetje D66 beetje fatsoenlijk beetje vinex lokatie met buurtjes op beetje visite met 4 voorgesneden plakjes koek voor bij het eerste kopje koffie om 8 uur. de beide andere plakjes worden geserveerd om 08.45 bij het tweede kopje Senseo koffie.beetje water geven aan gekregen obligatie bloemen, weinig buuraffectie door bloemen bij benzinepomp.

  86. Merel avatar
    Merel

    @Ploert, lekker makkelijk, om mij politieke correctheidcensuur te verwijten. Ik heb het niet over je inhoudelijke reacties, maar over je onzinreacties.

  87. Léon avatar
    Léon

    Merel, laat Ploet sr. en jr. toch lekker brallen, maar ga er niet op in.Zonde van de moeite.Natuurlijk hebben deze lieden recht op hun eigen mening en ook het recht deze te uiten.
    Het resultaat is, dat ze zichzelf voor schut zetten.

  88. Ploet Sr avatar
    Ploet Sr

    @leon. Gij die kwaadaardig zijt, uw voet zal uitgeworpen wurre !!!!

  89. Léon avatar
    Léon

    Hoi, ploetepoetie,don’t worry, be happy!
    By the way, uit welk boek heb je die ondoorgrondelijke wijsheid opgediept, de bijbel of de koran?

  90. Ploet Sr avatar
    Ploet Sr

    Gij die de nijd tot spinsels maakt van zijn oneindig zwarte ziel zal genoegdoening bekomen. Edoch, degene die dwaalt en nederzit aan
    de gekrochten zijner geest zal vernedering op vernedering smaken.
    Ware het niet beter kond doen doen van de oprechte waarheid dan de leugen te huisvesten in uw hart. Altoos dwalen, altoos dwalen.

  91. Léon avatar
    Léon

    Ik bespeur een linke (uit)straling.Is hier ploetonium in het spel?

  92. Jan avatar
    Jan

    Sorry maar het kan en mag niet anders zijn dit meisje moet het land uit PUNT uit

  93. Daniel avatar
    Daniel

    Vandaag werd duidelijk dat Taida Nederland moet verlaten.

    Met een verbeten blik, een glimlach onderdrukkend, bracht Rita Verdonk het nieuws. Wat moet het geweldig zijn om je machtspositie zo tentoon te stellen en willens en wetens een jong mens met enorm veel ambitie ruw de kop in te drukken. Overigens is Taida niet de enige die slecht nieuws te horen kreeg; een ambitieuze voetballer krijgt niet de kans van haar om zijn talenten tentoon te spreiden.

    Kennelijk heeft deze kille vrouw geen enkel respect voor mensen die ambities willen verwezenlijken en stelt ze de regels centraal. Maar de vragen die we ons moeten stellen zijn: is de wet zo bedoeld of moeten er jurisprudentie komen waar de uitvoer van de wet wordt uitgediept. Ik spreek de hoop uit dat Nederland wakker wordt en dat in hoger beroep bepaald wordt dat de wetteksten niet bedoeld zijn om ambitieuze mensen te elimineren.

    Als ze daadwerkelijk uit wordt gezet schaam ik me dat ik Nederlander ben. Wellicht heeft het zin om in zeer grote getale naar Den Haag te gaan. “United we stand, devided we fall”.

  94. Léon avatar
    Léon

    Wat Ta?da betreft ben ik het helemaal eens met Dani?l. Men kan zich afvragen wat er aanvankelijk nou eigenlijk op tegen was, om haar de gelegenheid te geven haar VWO-diploma te laten halen. Helemaal niets, dunkt me. Hoogst waarschijnlijk zou ze, gelet op haar intelligentie, daarna onmiddellijk ons land vrijwillig en voorgoed hebben verlaten, want zeg nou zelf: welke “allochtoon” wil nu blijven in een land, waar ministers die elf doden en twintig getraumatiseerden op hun conto hebben, niet aftreden en daartoe door het parlement ook niet gedwongen worden?
    Wat Kalou betreft ben ik een andere mening toegedaan. Hij wil genaturaliseerd worden tot Nederlander om in het Nederlands elftal opgesteld te kunnen worden. Dat is de boel op zijn kop zetten. In het Nederlands elftal dienen uitsluitend Nederlanders opgesteld te worden. Het maakt daarbij niet uit, of ze van buitenlandse herkomst zijn. Denk je eens in wat het gevolg kan zijn als Kalou wel genaturaliseerd wordt. Dan gaat Marco van Basten vervolgens zo hier en daar rondneuzen wat er nog meer aan buitenlands talent rondloopt, dat wel in aanmerking wil komen voor een plaatsje in zijn team. Hebben we straks iets wat je met recht een “wereldelftal”kan noemen. Leuk om naar te kijken, dat wel, maar toch niet als vertegenwoordigers van Nederland. En wat die ambities van Kalou betreft: hij kan toch gewoon in Nederland blijven voetballen en tegelijk voor zijn eigen land uitkomen in het vertegenwoordigend elftal?

  95. R. Olthuis avatar
    R. Olthuis

    Als ik hoor dat 50% van de Nederlandrs vindt dat Ta?da moet vertrekken kan ik niet anders denken dan aan de jaren 40-45 waar een groot aantal Nederlanders, ook meer dan 50% lijdzaam heeft toegezien dat de Joodse bevolking afgevoerd werd. Wordt het langzamerhand geen tijd dat Nederland en haar bewoners beschaafd worden en beseffen dat ieder leed LEED is en dat dien ten gevolge Ta?da de kans moet hebben om hier haar opleiding af te maken.

  96. R. Olthuis avatar
    R. Olthuis

    Ik kan alleen maar hopen dat al diegenen die zich nu terecht boos maken over dit walgelijke beleid van de huidige nederlandse regering zich als ze volgend jaar mogen stemmen beseffen welke coalitie dit beleid gesteund heeft

  97. asielzoeker avatar
    asielzoeker

    Mag ik ook blijven? Ik moet ook het land uit en wie komt voor mij op?? Maar , ja ik heb ook niet zo’n hoge niveau als Taida. Slimme mensen hebben nog een kans(in hun eigen land), maar mensen met een lagere niveau moeten de land uit(en hebben helemaal geen kans in hun eigen land)! Juist mensen met een lagere niveau moeten blijven, want dat zijn de zwakkeren.

  98. p.frenken avatar
    p.frenken

    ze heeft gewoon fraude gepleegd en moet daarom ook terug!! er zijn wel meer mensen die er schrijnender aan toe zijn.
    bovendien,waarom vraagt niemand of ze daarna weer vrijwillig teruggaat,als ze haar diploma al dan niet heeft!!
    er moet niet zo op sentimenten gespeeld worden.er zijn wel ergere dingen!!

  99. R. Olthuis avatar
    R. Olthuis

    asielzoeker, hier blijven heeft niets te maken met opleiding; ik vind dat jij hier een goede opleiding moet kunnen krijgen en dat als het in jouw thuisland veilig is wij je moeten helpen om je daar een goede toekomst te bieden

  100. Léon avatar
    Léon

    P.Frenken moet zich eens realiseren, dat een minister, die zelf de Tweede Kamer heeft voorgelogen hierdoor het recht heeft verspeeld een ander van fraude te betichten. En dan laat ik nog maar buiten beschouwing dat ze had moeten aftreden, samen met Donner, na de Schipholbrand. En wat was er aanvankelijk nou eigenlijk op tegen om haar gewoon haar vwo-diploma te laten behalen? Doe mij eens een goed argument, P.Frenken.

  101. Dymph Melchers avatar
    Dymph Melchers

    Het bemoedigende aan de zaak rond Taida is dat kennelijk de minister (misschien wel het hele kabinet!) van zins is de eigen regels te gaan toepassen. Eindelijk. Geluidsnormen Schiphol worden gehandhaafd! Men poogt niet meer de milieuregels aan te passen aan de harde werkelijkheid, maar de normen worden gehandhaafd! Slechte cellencomplexen, die niet voldoen aan de normen, zoals de cellen op Schiphol, gaan dicht en blijven niet met een noodgreep – tegen de veiligheidsvoorschriften in – open! ETC.
    Jammer dat alleen, dat men bij anderen begint en niet bij zichzelf.
    Taida heeft fraude gepleegd! ’t Mocht wat. Wat een ongelofelijke schijnheilen die dat beweren. Zou het zo zijn dat zij een steek heeft laten vallen: ten 1e doet ze dat voor een goede opleiding, niet voor iets triviaals (verhouding middel en doel), ten 2e is zij 18 jaar oud, dan waag je wel eens wat.
    Fraude! Heeft mv Verdonk een hulp in de huishouding die zij wit betaald? De schilder/klusjesman/tuinman/kinderoppas zijn die altijd door haar wit betaald ?
    Bravo! maar onwaarschijnlijk.
    En zeker, er zijn vast genoeg andere asielzoekers in misschien wel schijnender omstandigheden. Daarom zou ik het ook breder willen trekken en willen zien dat die mensen ook geholpen worden.

  102. alon avatar
    alon

    er dwalen nu honderden vrouwen met kinderen rond in voormalig yougoslavie die vrouwen zijn meestal verkracht door serven zoals de vader van taida,deze vrouwen krijgen hier geen steun en daar al helemaal niet,ze worden als uod vuil behandeld , mevrouw taida wordt van alle kanten terzijde gestaan en beschikt over voldoende geld en heeft ook nog eens bedrog gepleegd door ons land oneigenlijk op een sluwe wijze binnen te sluipen deze dame heeft de gemeenschap al tonnen met geld gekost ,mijn insziens hadden ze dat beter kunnen gebruiken voor hulp aan de dwalende moeders in voormalig yougoslavie

  103. Pierre avatar
    Pierre

    Als je het land hebt verlaten met een oprotpremie moet je niet gaan janken en terugwillenkomen om school af te maken. Als je zo intelligent bent dat je als VWO student niet kunt bedenken dat je dan de boel aan het belazeren bent, ben je dat diploma ook niet waardig. Uitzetten dus.

  104. sonoslain avatar
    sonoslain

    Eerst de boel in de maling nemen met 7000 euro erbij en dan zeggen dat je niet goed behandelt wordt?
    En niet zeggen dat Verdonk het opzoekt om iemand uit te zetten.Ze krijgt de feiten voor haar neus en moet dan beslissen.Er zijn vast mensen met grotere problemen dan een VWO diploma halen en die de boel niet in de maling nemen.
    Geef die maar een kans.

  105. Léon avatar
    Léon

    Ik weet niet of mijn reactie besteed is aan Pierre, Alon en Sonoslain, maar ik waag het er maar op. Het komt mij voor, dat deze mensen volledig uit het oog verliezen dat Ta?da destijds als kind van elf? twaalf? jaar maar ??n keus had: meegaan met haar ouders, die hun land zijn ontvlucht met hoogstwaarschijnlijk maar ??n doel voor ogen: een betere toekomst voor hen zelf, maar zeker voor hun kinderen. Wanneer een kind als Ta?da er dan in slaagt in een periode van een jaar of zes volledig te integreren en op het punt staat, op enkele maanden na, haar vwo-diploma te behalen kan de conclusie worden getrokken dat ze niet alleen intelligent is, maar ook dat ze buitengewoon haar best heeft gedaan er alles van te maken dat maar binnen haar bereik lag. Dat ze, gedwongen door het rigide beleid van Verdonk, “vrijwillig” zou zijn vertrokken naar voormalig Joegoslavi? en ook nog eens ? 7000.- meegekregen zou hebben, verdient enige nuancering. Ook hier had ze in eerste instantie weinig keus, nog steeds kind van haar ouders tenslotte. En wat die oprotpremie betreft: die was niet exclusief voor haar, dat begrijpen jullie toch ook wel, mag ik hopen….?
    En ik weet wel heel zeker, dat de zeggenschap over dat geld bij haar ouders berustte, dus waar hebben jullie het eigenlijk over. Ik heb de vraag al eerder gesteld aan ene P.Frenken: wat was er aanvankelijk nou eigenlijk op tegen, haar gewoon dat vwo-diploma te laten behalen? Doe mij nou eens tenminste ??n goed argument, Pierre, Alon en Sonoslain.

  106. Janice avatar
    Janice

    Is dat kind nu nog niet het land uit? Eerst 7000 euro oprotpremie meenemen daarvan weer 4000 euro onder de tafel betalen in kosovo omdat je weet dat je iets aan het doen bent wat niet klopt is toch wel erg zielig!!
    Iedere minuut dat zij hier nog langer is is bevuiling van ons land.
    Ik zag haar laatst in 2vandaag aan haar manier van doen kon je meer dan duidelijk zien dat ze alles en iedereen voor de gek houd! Het lijkt wel alsof die linkse rakkers zo liegen alleen maar aanmoedigen!! Het land uit en wel direct voordat we je de grens over schoppen!

  107. Léon avatar
    Léon

    Janice, in ons land mag iedereen een eigen mening hebben en deze ook uiten, in woord en geschrift en dat moet vooral zo blijven.Jij hebt dus het volste recht het voor 100% eens te zijn met minister Verdonk. Maar de manier, waarop jij je mening onder woorden brengt is ver beneden peil. Het lijkt er op, dat je nog wat innerlijke beschaving tekort komt. Bedenk overigens wel, dat mevrouw Verdonk de leugen ook niet schuwt, dus als je zo gekant bent tegen liegen, richt je gifpijltjes dan ook eens op rechts.

  108. ** Miss ** avatar
    ** Miss **

    Ze moet blijven

  109. peter avatar
    peter

    Ik ben van mening dat Verdonk dit op een andere manier had kunnen aanpakken. Ik ben echter ook van mening dat wanneer wij blijven buigen en uitzonderingen blijven maken, dat mensen als Taida hier gretig gebruik van zullen blijven maken. Zij en haar ouders hebben het geld aangenomen en zijn vertrokken….ik weet heus wel dat Taida hier een betere opleiding kan krijgen en dat zij goed scoorde, maar dat geeft haar nog niet het recht om een loopje met onze regelementen te nemen. Aan het eind van de dag had dat geld ook aan jeugdzorg – verslavings en of ouderenzorg besteedt kunnen worden. Met alle respect voor Taida ( ik hoop echt dat zij haar diploma kan afronden) maar wij moeten gewoon ergens een lijn trekken! Op deze manier is het straks water naar de zee dragen ( met een getrokken knip)

    Pieter

  110. Pieter avatar
    Pieter

    Beste leon…..

    Omdat de politiek fouten maakt wil dat nog niet zeggen dat wij met ons moeten laten sollen. Ook jij zou nu beter moeten weten! In deze slechte economische tijden kunnen wij wel betere dingen bedenken om het belastinggeld aan uit te geven. Ook mijn vader is in de 2e wereld opgegroeid en heeft zijn ouders verloren, maar ik denk niet dat wij de situatie van Taida met 40-45 kunnen vergelijken. Zij is met een redelijk bedrag vertrokken en is vervolgens ( met alle risico’s van dien) weer naar Nederland gekomen.

    We moeten allemaal zorgen dat in het midden blijven lopen….niet links, maar ook zeker niet rechts.

    Het is mooi geweest.

  111. Léon avatar
    Léon

    Beste Pieter,
    Het verheugt mij, dat jij je mening op een beschaafde manier naar voren brengt, dat is een aantal scribenten op deze site niet gegeven. Niettemin vind ik dat je te weinig oog hebt voor de situatie, waarin Ta?da ongewild is terecht gekomen.Toen haar ouders hun land zijn ontvlucht, was ze ca.12 jaar en had dus geen andere keus dan meegaan. Eenmaal in Nederland aangekomen heeft ze alles gedaan om er van te maken wat er in zat. Als je dan in het zicht van de haven gedwongen wordt vrijwillig te vertrekken is dat verdomd zuur. Ik zeg dus gedwongen, omdat ze op dat moment nog steeds geen andere keus had dan meegaan met haar ouders. Dat ze plannen heeft beraamd en uitgevoerd om hoe dan ook haar diploma vwo te behalen vind ik, vanuit haar optiek niet alleen logisch maar ook volkomen legitiem. Want, als een kind hier zo’n jaar of zes heeft doorgebracht zonder dat ze daar ook maar iets over te zeggen heeft gehad, dan heeft zo’n kind ook zekere rechten opgebouwd, dat mogen we zeker niet uit het oog verliezen. En ik stel jou dezelfde vraag, die ik enkele anderen op deze site ook al heb gesteld: wat was er aanvankelijk nou eigenlijk op tegen haar gewoon haar vwo-diploma te laten behalen? Doe mij tenminste ??n goed argument. Overigens begrijp ik absoluut niet waarom jij stelt dat we de situatie van Ta?da niet met 40-45 kunnen vergelijken. Ik vind dat ook, maar ik heb het er in mijn stukje helemaal niet over gehad. En wat die economisch slechte tijden betreft: kijk eens wat verder dan onze landsgrenzen!

  112. Peter avatar
    Peter

    Het argument: ook de opleiding van Taida kost ons belastingbetaler Geld!!Geld dat ook ik hard nodig heb om te overleven!!
    Het gaat ook niet om de laatste 4 maanden maar om de manier waarop.
    haar reactie Quote:”iedereen doet het zo om in NL te komen”(bedoeld frans visum) lijkt mij meer een signaal voor het gevoerde beleid. onbewust gaan er dus miljoenen verloren naar mensen die GEEN belasting betalen maar wel incasseren zonder dat we dat door hebben.
    Ik overweeg ook het VWO aan te geven wegens misbruik van overheidsgelden.
    Voorbeeld:eigen kinderen worden uitgeloot omdat er te weinig plaats is, wie geeft Taida het recht om mijn plaats in de arbeids markt te veroveren/bezetten.
    Mijn mening: beleid aanscherpen!!sneller uitzetten na procedure!gemaakte kosten in rekening brengen.

  113. Léon avatar
    Léon

    Peter, (of is het Pieter?) je gaat niet in op mijn verhaal. Ta?da is hier als kind gekomen en als kind wordt ze er weer uitgezet, ze heeft daar zelf bijzonder weinig aan kunnen doen. Dat ze als aankomend volwassene in ieder geval deze periode wil afsluiten met een diploma vind ik logisch en terecht.Jouw overweging om het VWO aan te klagen wekt mijn lachlust op en doet vermoeden dat je niet weet waar die letters voor staan. En wat dat uitloten betreft zit je er ook al grondig naast: niemand wordt uitgeloot voor het VWO, dat gebeurt pas bij sommige vervolgopleidingen, zoals universitaire studies.Tenslotte dan het geld, waar jij je zo druk om maakt: opnieuw raad ik je aan eens wat verder te kijken dan onze landsgrenzen. Beschouw die paar euro’s die nu aan asielzoekers worden besteed maar als een vorm van ontwikkelingshulp. Of ben je daar ook al tegen?

  114. pieter avatar
    pieter

    Dat was peter….Ik ben Pieter!

    Ik kan mijn mening inderdaad op een normale manier geven,leon. Ik ben en blijf van mening dat die 4 maanden nu ook wel moeten kunnen. Echter heeft Taida wel een vorm van fraude gepleegd en vraag ik mij ook af waarom zij met alle geweld dat diploma hier moest halen. Ik ben in div steden van haar vaderland geweest en voor de verkregen premie kun je daar op dit moment een prima opleiding volgen. Het punt is eigenlijk niet Taida…….het grootste probleem is en blijft dat wij te makkelijk zijn. Taida heeft gelukkig aanleg om te te leren en maakt hier dan ook gretig gebruik van. Maar zoals altijd en overal in de wereld, de goede lijden onder slechte, dat zou in haar situatie eigenlijk geen uitzondering mogen zijn. Straks denkt iedereen dat wij zo’n makkelijk landje zijn ( zijn wij eigenlijk ook wel)

    Nogmaals….ik wens Taida haar VWO diploma toe!

    Maar we moeten hier geen gewoonte van gaan maken.

    PIETER

  115. pieter avatar
    pieter

    Mijn mail is altijd zichtbaar…..das het verschil

  116. Léon avatar
    Léon

    Pieter, het is nogal voor de handliggend, waarom ze haar diploma hier wil behalen.Ten eerste is wisselen van school nooit bevorderlijk voor een goede voortgang en al helemaal niet als die andere school in een ander land is gevestigd en er een heel ander lesprogramma op na houdt. Voeg daarbij nog de omstandigheid, dat Ta?da in dat andere land helemaal opnieuw moet beginnen met de opbouw van een sociaal leven, hetgeen zeker ten koste zal gaan van de vloorbereidingen op het examen. Maar het belangrijkste blijft, dat ze een kind was van ca. 12 jaar oud toen ze hier kwam, zonder dat ze daar ook maar iets over te zeggen had en datr ze, toen ze gedwongen werd vrijwillig te vertrekken, nog steeds een kind was dat geen andere keus had dan met haar ouders meegaan, enfin, lees mijn vorige bijdragen nog maar eens.Ook een kind bouwt na een verblijf van ca. zes jaar in Nederland zekere rechten op, laten we maar zeggen een soort mensenrechten. Eerlijk gezegd begrijp ik al dat gezeur over die zgn. fraude nog steeds niet, zeker gelet op het feit, dat de minister zelf de leugen ook niet uit de weg gaat.

  117. pieter avatar
    pieter

    Ook in dat laatste moet ik je jammer genoeg gelijk geven. Het kan wat mij betreft niet snel genoeg mei 2007 zijn.

    Taida….Succes meid

  118. Nicky avatar
    Nicky

    Ik ben dan toch voor uitzetting. En ja, ze had natuurlijk eerder moeten uit worden gezet, maar dan nog! Gewoon weggaan, je kost de staat alleen maar geld, kostbaar geld. Want het grootste deel van NL wordt alleen maar armer.

  119. e.koers avatar
    e.koers

    Blij dat dat kind nu eindelijk zal vertrekken.
    Recht is recht.

  120. Michelle avatar
    Michelle

    Mensen, we vinden het wel allemaal zielig wat er is gebeurt maar ze is zelf niet eerlijk geweest. Ze is zonder papieren hier gekomen en heeft hier op onze kosten gezeten. Ok, ze had van mij wel haar diploma hier mogen halen, maar je moet het niet alleen maar vanuit haar perspectief bekijken. Eerlijkheid -> gerechtigheid

  121. marcel m avatar
    marcel m

    Op onze kosten zeggen er zoveel heb wel 4 uur forums zitten lezen en vind het jammer dat nederland zo in tollerant is geworden….

    Wat kost het nou 1 stoel meer of minder in een klas lokaal net alsof onze portomonee daar iets van merkt …

    Als je iemand 6 jaar in een land toelaat dan kan je zo iemand tog niet terug sturen…dat is in humaan.

    Veder heeft taida alle kwaliteiten om hier een goede baan te nemen.
    een gemiddelde hbo student die gaat werken verdient zn 2000 euro in de maand waarvan ze 600 belasting gaan betalen.
    keer 12 is 7200 ff (snel uit me hoofd) keer 40 arbeits jaren ,is zn groot bedrag ,daar kan je wel 150 andere domme rechtse nederlandse kindertjes goed onderwijs voor geven, zodat ze niet zulke
    misplaatste kinderachtige opmerkingen op het net hoeven te verspreiden.

    zoals op de website van fok wat erg

    kijk werelds en niet bekrompen
    verplaats je eens in andere
    jij zou hetzelfde doen tog?
    mensen niet over 1 kam scheren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gepubliceerd op

blogarchief

2023mei (2)
juni (1)
oktober (1)
2022mei (1)
december (1)
2021maart (1)
2020november (1)
2019januari (1)
augustus (1)
2018januari (1)
2017maart (1)
2016maart (1)
juli (1)
2015januari (4)
februari (2)
maart (1)
april (2)
mei (1)
oktober (1)
december (1)
2014februari (2)
maart (2)
april (2)
mei (2)
juni (3)
juli (5)
september (2)
oktober (1)
november (3)
2013januari (4)
februari (3)
maart (2)
april (1)
mei (2)
juni (2)
juli (4)
augustus (2)
september (3)
oktober (1)
november (1)
december (2)
2012januari (5)
februari (1)
maart (3)
april (3)
mei (3)
juni (6)
juli (4)
augustus (3)
september (3)
oktober (4)
november (4)
december (2)
2011januari (5)
februari (1)
maart (3)
april (4)
mei (5)
juni (8)
juli (5)
augustus (3)
september (2)
oktober (2)
november (2)
december (3)
2010januari (12)
februari (7)
maart (5)
april (5)
mei (14)
juni (7)
juli (5)
augustus (2)
september (4)
oktober (5)
november (2)
december (3)
2009januari (12)
februari (10)
maart (11)
april (9)
mei (6)
juni (6)
juli (6)
augustus (3)
september (6)
oktober (5)
november (6)
december (7)
2008januari (19)
februari (22)
maart (26)
april (15)
mei (17)
juni (23)
juli (14)
augustus (11)
september (7)
oktober (17)
november (14)
december (10)
2007januari (14)
februari (14)
maart (19)
april (20)
mei (16)
juni (17)
juli (17)
augustus (19)
september (15)
oktober (23)
november (15)
december (21)
2006januari (15)
februari (14)
maart (20)
april (18)
mei (22)
juni (29)
juli (24)
augustus (22)
september (20)
oktober (22)
november (24)
december (20)
2005januari (16)
februari (13)
maart (19)
april (21)
mei (16)
juni (24)
juli (25)
augustus (15)
september (19)
oktober (18)
november (20)
december (19)
2004januari (37)
februari (34)
maart (33)
april (30)
mei (39)
juni (32)
juli (20)
augustus (36)
september (31)
oktober (17)
november (21)
december (20)
2003januari (56)
februari (54)
maart (48)
april (41)
mei (46)
juni (48)
juli (40)
augustus (43)
september (37)
oktober (37)
november (14)
december (27)
2002januari (48)
februari (47)
maart (52)
april (39)
mei (50)
juni (38)
juli (31)
augustus (34)
september (39)
oktober (40)
november (54)
december (51)