Merel ziet sterretjes

* Daar ben ik weer.

* Ik had drie weken vakantie, waarvan 1 in Andalusië, en 2 aan de Noord-Hollandse kust. De verschillen waren opmerkelijk (zie ook de uitzichtfoto's hieronder). Zocht ik in Zuid-Spanje naar schaduw, in het Hollandse zocht ik naar zon. Waarbij het in Zuid-Spanje vele malen makkelijker was de schaduw te vinden dan in Holland de zon.

* Desondanks: drie weken vakantie, heerlijk.

* Voor het eerst sinds het bestaan van dit weblog ben ik ook drie weken nauwelijks online geweest. Ook daarvoor geldt: heerlijk. Het was tamelijk bevreemdend dat ik er helemaal geen behoefte aan had. Zou het een trend zijn? Een tijdelijke teloorgang? Of is het een teken des tijds? Diezelfde tijd zal het leren.

* In Andalucia zeggen ze do in plaats van dos. En adio in plaats van adios.

* In de kop van Noord-Holland zeggen ze zomers gutentag in plaats van goedendag.

* Ik heb zin in vakantie. Nog meer dan toen ik wegging.

* Had ik al verteld dat de Man des Huizes en ik een appartement hebben gekocht? Ik verwaarloos u danig.

* Topflappen. Zo heten pannenlappen im  auf Deutsch. En topflappen zijn het.

top flappen

negentien reacties

Gefeliciteerd met de aankoop van het appartement, veel geluk aldaar!

Anna, - 14-09-’09 13:52

Tussen neus en lippen door… een appartement gekocht! Gefeliciteerd :-)

En succes met aftellen naar de volgende vakantie? ;-)

Peet, (E-mail ) (URL) - 14-09-’09 14:04

Hieruit blijkt dt jij de vakantie vooral in je hoofd hebt gevierd. En hoort’t ook natuurlijk. Welkom terug in Die Niederlande!

Terrebel, (URL) - 14-09-’09 15:39

Eigenlijk zeggen ze daar in’t zuiden niet do, maar do# (en dan is die # zo’n mooie glottislag). Lang oefenen…

En verder vind ik drie weken nauwelijks online zijn getuigen van een zeer gezonde prioritering, hoewel ik het natuurlijk leuk vind om je stukjes te lezen.

sieper, - 14-09-’09 16:28

‘De uitzichtfoto’s hieronder’… daar moeten bezitters van een rss-feed heel diep over nadenken.

iamzero, (URL) - 14-09-’09 18:18

Niettemin zijn we ook verwaarloosd. Zo krijg ik geen reacties op mailtjes, blijkt ze “even” een huis te kopen. Het leven gaat inderdaad niet over roze nee. En dan sta je opeens ook in de Esta en dan wordt dat ontdekt door mijn moeder! Mijn moeder!

Misschien weet de vaste lezers het wel, maar was het ook niet zo dat mevrouw Roze de Noord-Hollandse kusten ook bezocht toen ze aan boek een en twee schreef?

Rutger, (URL) - 14-09-’09 18:21

Het is héél normaal af en toe geen behoefte aan internet te hebben. Geluk gewenst met jullie appartement. Ik vind Topflap een geweldig woord. Zou ook heel goed een pannenkoek kunnen zijn. Sta je in Esta?

karin, (URL) - 14-09-’09 20:39

Gefeliciteerd met het appartement! Maar op een lijflog als deze zou je alle klusstress (er vanuitgaande dat die aanwezig is) zomaar van je af kunnen schrijven. Wellicht dat je dan die vakantie, die er voorlopig nog niet in zit, minder snel nodig zult hebben.

Paul, (URL) - 14-09-’09 20:47

Ik opende deze site om hier voor het eerst van mijn leven een klacht achter te laten. Zoiets als: “Ja! Nu wordt het toch echt wel weer eens tijd voor een nieuw stukje van Merel Roze!”

Blijkbaar heb je het gemor op tijd voelen aankomen…..

Elmer, - 14-09-’09 21:52

appartement kopen als in 30 jarig hypotheek en het speelkwartier achterlatend?

louter, (URL) - 15-09-’09 00:49

Je weet waar je heen moet met je sterretjes toch? naar kaarklaas !

PS: stem Marnix & family naar Kenia… lees meer op www.marnixbras.nl

marnix, (URL) - 15-09-’09 10:09

Gefeliciteerd met je appartement! In Amsterdam?
Topflappen, hilarisch woord!

Margo, (E-mail ) (URL) - 15-09-’09 20:03

Bevrijdend he, om er eindelijk achter te komen dat je e-mail best zonder jou kan, en dat de wereld dan niet vergaat? Vond ik tenminste wel toen ik voor het eerst dik drie weken zonder internet en mobieltje zat…

Gefeliciteerd met het appartement en veel geluk daar!

Renske, - 16-09-’09 09:30

Ik zie het : een heerlijke vakantie achter de rug en een fantastische toekomst in het vooruitzicht. Veel geluk in jullie nieuwe stek !

welwel, - 16-09-’09 20:24

Dat ligt vast aan Andalucië. Ik was er ook (3 weken) en had geen behoefte te bloggen, terwijl ik iedere dag blog. En ik kwam terug en had weer zin om te gaan. Sterkte met terugzijn en wennen. Een nieuw huis als project is dan wel een heel fijn vooruitzicht. Gefeliciteerd!

nathalie, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 14:05

nathalie, je hebt gelijk denk ik. Andalucia was geweldig en ik ben jaloers dat jij er 3 (!) weken mocht zijn.

Merel, - 17-09-’09 14:10

Het is “auf Deutsch” en niet “im Deutsch”. Maar topflap blijft een leuk woord.

Ralph, (E-mail ) - 20-10-’09 14:16

Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

„Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

Informatie
http://www.elizawashere.be

zomer, (E-mail ) (URL) - 18-01-’10 11:13

sorry heb 2 keer geppost ik had het niet gezien .
sorry

zomer, (E-mail ) (URL) - 18-01-’10 11:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas heeft ook mijn site te maken met spammers. Zou je, voordat je op Plaats reactie klikt, deze niet zo moeilijke vraag willen beantwoorden? Dan voorkom ik dat hier allemaal berichten over cheap loans en extra large dicks komen te staan.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.