Evil Kanievel

Het ontdekken van Amerika door Columbus valt in het niet bij de ontdekking van het dakterras door Ronja en Maus.

Na wat aanvankelijke voorzichtigheid wijdden de dames al snel ons hele terras in.
Kopjes werden gegeven aan de spijlen van het hek, er werd over het nieuwe territorium rondgeslopen en alle hoekjes werden besnuffeld. Ronja at een spinnetje en smakte tevreden, haar oogjes dichtgeknepen tegen het felle zonlicht. Maus bezocht al snel het naburige terras, en het terras ernaast, en bleef zelfs eventjes weg.

De nieuwe wereld bleek het paradijs.
De baasjes zaten vrolijk op hun nieuwe fauteuils, terwijl zij een beetje konden soezen in de warmte, een beetje wassen, een beetje op avontuur uit en dan een beetje snurken.

Eerst was Evil Kanievel voor ons alleen hoorbaar, via Ronja. Op een gegeven moment hoorden we een intens laag gegrom, dat aan Ronja bleek te ontstijgen. Een nieuw, ons onbekend geluid weerklonk aan de andere kant van het hek. Op het midden van het naburige terras stond een grote, zwarte kater met priemende ogen te kijken naar onze Ronja en Maus.

Kssst!, zei de Man des Huizes.
Evil Kanievel trok onverschillig een wenkbrauw op en richtte het woord tot Ronja.

"Dit hier is van mij! Mij! Mij! Mij!"
"Woo, relax man. Whazzup? Je bent de eerste vreemde kat die ik zie. Slechte jeugd gehad?", antwoordde Ronja, zo stoer mogelijk, terwijl ze haar staart plotseling dikker voelde worden.
"Pas op of ik bijt je oren eraf", schreeuwde Evil Kanievel.

Maus, doorgaans de stoere, bleek niet zo goed tegen spanningen te kunnen en sloop zo achteloos en laag mogelijk bij de grond naar binnen.

Toen Evil Kanviel dit zag, rende hij zonder aarzeling achter haar aan, de trap af, ons huis in, onder veel gekrijs.
"Huh?", zei Ronja, en ging Evil Kanievel achterna.

"Evil Kanievel!", riep de Man des Huizes en hij stormde achter de katten aan naar binnen. Met groot, mannelijk vertoon wist hij de kat naar buiten te jagen. 

Toen was het me duidelijk.
Dit zou niet de zomer worden van de strijd tussen Ronja, Maus en Evil Kanievel.
Dit werd de zomer van de strijd tussen Evil Kanievel en de Man des Huizes.

Sindsdien zit ik rustig op het terras een tijdschrift te lezen, terwijl de Man des Huizes lege shampooflessen met water vult, kranten klaar legt om als wapen te gebruiken en in permanente staat van opperste paraatheid verkeert.

"Waar is Evil Kanievel?", vraagt hij, terwijl hij zich een beetje opricht om over het randje van het terras te kunnen loeren.
"Die heb je net weggejaagd", zeg ik dan.
"Dan is het goed", zegt hij dan, uiterst tevreden.

negen reacties

Toen we opzochten wie Evil Kanievel eigenlijk was, bleek het een beroemde stuntman, en bleek je zijn naam te schrijven als Evel Knievel:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Evel_Knieve..

Maar we zijn de kat toch maar Evil Kanievel blijven noemen. :-)

Merel, - 06-05-’10 11:11

Hahaaha, mooie zomerse dakterrastaferelen! En mijn vraag hoe je aan die naam komt heb je inmiddels al beantwoord!

Margo, (E-mail ) (URL) - 06-05-’10 11:45

Ha, weer een heerlijk kattenverhaal :-)

Nina, (E-mail ) (URL) - 06-05-’10 14:10

Toch fijn om zo’n stoere man in huis te hebben!

Terrebel, (E-mail ) (URL) - 06-05-’10 15:02

En nu blijft even de vraag: is evil kanievel Arie of Batu (jahaaa, even wat inside information :))

Joyce, (URL) - 06-05-’10 20:55

Haha, dat moet Watoe zijn geweest, die gaat overal naar binnen. ook bij ons. Hij komt zelfs spontaan bij me op schoot liggen. Dat ben ik nu aan het ontmoedigen door onze deur dicht te houden (Watoe, jij woont hier niet, en dat bakje eten is van onze Arie). Watoe is wel echt heel lief, geen Evil kanievel hoor. En Arie is ook lief (te herkennen aan de witte stip op zijn borst). Ik heb Ronja en Maus nog niet bij ons gezien. Blijven ze keurig op hun eigen terras? ;-)
Groet,
de buurvrouw

Judith, - 06-05-’10 21:42

Haha!
Ronja en Maus durven helemaal niet naar jullie, zo ver. Dat komt later. Als ze een pact met Arie hebben gesloten. :-)

Merel, - 06-05-’10 21:45

Haha, opnieuw een mooi verhaal!

Vera, (E-mail ) (URL) - 07-05-’10 10:48

Haha, zo’n Evil Kanievel hebben wij ook eens gehad! Hij heette Lotje (!), maar mijn zwager had hem al snel ‘Brutus’ gedoopt. Vijf huizen verderop woonde nog zo’n Evil Kanievel, en dat leverde heel wat gevechten op op tijstippen dat je dat helemáál niet wilt: bij voorkeur tussen 12 en 4 ‘s nachts.

Pas trouwens maar op met zo’n dakterras: wij hadden een balkon op vier hoog, en als hij een lekker vogeltje zag wilde Brutus dat nog wel eens vergeten. En dan liep hij toch zeker weer een paar dagen mank ;-)

Bernd, - 07-05-’10 15:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas heeft ook mijn site te maken met spammers. Zou je, voordat je op Plaats reactie klikt, deze niet zo moeilijke vraag willen beantwoorden? Dan voorkom ik dat hier allemaal berichten over cheap loans en extra large dicks komen te staan.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.