Twee meldingen tussendoor

literanitaDonderdag 3 juni (vandaag is dat morgen) is er weer een Literanita! In De Nieuwe Anita.

Met een werkelijk prachtige line up: Arjen Lubach (laatst erg gelachen om het Monica Da Silva Trio), Wanda Reisel, Robert Junius, Hugo Logtenberg en Tomas Ross.

Onderwerp? Politiek (maar dan leuk). Zie www.literanita.nl

Twee: en heeft u de Stemwijzer van www.stemhok.nl al gedaan?


sos spatiegebruikOh, en nog een derde: zoals de meesten van u weten ben ik al jaren aanhanger van de vrolijke site van SOS (Signalering Onjuist Spatiegebruik). Een strijd tegen de 'Engelse ziekte': de neiging om samengestelde woorden maar steeds los van elkaar te schrijven. Zoals honden brokken in plaats van hondenbrokken en over gewicht in plaats van overgewicht. Wat kan leiden tot grappige, andere betekenissen zoals:

"De ov-chipknip maakt een einde aan het gedoe met losgeld" (hier had dus juist wel een spatie moeten staan)
"Slechtziende pc"
"Lieve heersbeestjes"
"Scheidsrechters te kort"

René Dings, de man achter SOS, heeft nu van de leukste voorbeelden een boek gemaakt. Met uitleg over hoe het wel moet. En mét een prachtige foto op de voorkant. Voor kant. Een mooi cadeau voor taalliefhebbers of spatie fouten makers.

acht reacties

Misschien gaat het mij morgen eindelijk lukken erbij te zijn. ‘ns Zien of ik een afspraak kan verzetten. Eerst gitaarles en dan Tomas Ross horen spreken! Bovendien is het maar een paar minuutjes lopen voor me…

Ik heb trouwens onlangs de stepwijzer gedaan. Ook leuk! ;-)

Terrebel, (URL) - 02-06-’10 18:52

Is er ook een SOS site voor onjuist afkorten? Zag vandaag “verbouwing-suitverkoop”: ik dacht eerst echt nog dat het een heel gevatte slogan van een pakkenwinkel was. Ze verkochten er lampen…

Roos, (URL) - 03-06-’10 16:09

Deze site over taal is ook leuk:
http://copytijgers.wordpress.com/

Rick, (URL) - 03-06-’10 16:48

Fijne tip, over dat boek! Alleen al de voorkant is een genot. Dat moet dus direct in huis komen, zoveel is duidelijk.

MarsMania, (URL) - 03-06-’10 20:34

Boek heb ik onlangs ook aangeschaft, is echt een aanrader!

Birgit, (URL) - 05-06-’10 13:02

‘Scheidsrechters te kort’ is goed. Je komt scheidsrechters te kort, of er is een tekort (zelfstandig naamwoord) aan scheidsrechters.

Michiel B., (E-mail ) (URL) - 06-06-’10 17:04

Ik heb het boekje gister meteen aan een jarige vriendin gegeven, ze vond het erg leuk! Dank voor de tip.

Maartje, - 09-06-’10 16:24

Geweldige site en geweldig boek en het mooie is dat mijn collega’s het ook leuk vinden – dat scheelt weer een hoop schooljuffrouwachtige opmerkingen.

IMS, (URL) - 19-06-’10 23:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Helaas heeft ook mijn site te maken met spammers. Zou je, voordat je op Plaats reactie klikt, deze niet zo moeilijke vraag willen beantwoorden? Dan voorkom ik dat hier allemaal berichten over cheap loans en extra large dicks komen te staan.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.