Kafka

Meer dan een maand geleden ontving ik een bijzonder dreigende brief van een incassobureau dat ik binnen acht dagen een hele smak geld moest betalen want anders zouden ze mijn hele huis komen leeghalen, net als in de film.

Schrik alom, ook al was ik mij van geen enkel kwaad bewust.

Ik nam telefonisch contact op (terwijl ik geheel onterecht werd aangeklaagd en beledigd).
Daar vertelde iemand die anoniem wilde blijven mij dat ik een brief moest sturen (terwijl ik geheel onterecht werd aangeklaagd en beledigd).
In die brief moest ik zo ongeveer alle gegevens zetten die ik in mijn hele leven bij elkaar heb gespaard (terwijl ik geheel onterecht werd aangeklaagd en beledigd).
Brief op de bus (0,39 euro armer en ook nog eens de tijd om mijn brief te schrijven).

De dag erna kreeg ik weer post. Ah, een ontvangstbevestiging, dacht ik.
Maar nee. Een brief, dat ik snel voort moest maken, want woei woei, anders ik zou het ?cht kunnen schudden.
Ik weer bellen: ja hallo, ik heb net een brief gestuurd, sneller dan dat had het niet gekund, zit me niet te stalken.
Zij: ow, sorry.
Een week hoorde ik niets.
Toen besloot ik zelf maar even te bellen (terwijl ik geheel onterecht werd aangeklaagd en beledigd).
Ja, brief was ontvangen. Nee, aan ontvangstbevestigingen doen wij niet, werd enigszins lachend gemeld. Wat denkt u wel.
Ik zou zo spoedig mogelijk iets horen van Telfort, de fuckers die mij dachten aan te kunnen klagen voor nooit gebelde minuten.

Weken verstreken.

Heden ben ik in een goed humeur en in een rebelse bui dus ik dacht: laat ik eens bellen.
Het wat lacherige meisje aan de telefoon checkte mijn gegevens en wist me te vertellen dat ze mijn brief hebben doorgestuurd maar dat ze sindsdien nooit meer iets van Telfort vernomen hebben. Mevrouw, we laten het u heus weten zodra we iets horen.

Kafka galore.

Reacties

39 reacties op “Kafka”

  1. Médard avatar

    bizar.
    ik vraag me af of dit verhaal nog wel een staartje krijgt…

  2. Eric avatar

    Ik zou ze een bijzonder dreigende brief aan hen ?n aan Telfort sturen dat ze als de sodemieter iets moeten laten horen en dat ze anders een rekening krijgen voor de kosten, inclusief tijd en emotionele schade.

  3. Wieland avatar

    Zo kreeg ik ergens in april een brief van de Directeur Generaal Transport en Luchtvaart van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Die bevestigde de ontvangst van mijn schrijven, en zegde toe binnen vier werkweken te reageren. Dat is tot op heden niet gebeurd. Geen wonder, want ik had ze helemaal niks gestuurd.

  4. ivo victoria avatar

    yep, je moet ze aanspreken in hun eigen taal. Uit eigen ervaring weet ik dat zulke lui alleen reageren op dikke gewatteerde, met dure advocatenstempels gedecoreerde en aangetekend verstuurde enveloppen. Sterker nog, met die lui moet je zelfs aangetekend telefoneren.

  5. Kiers avatar
    Kiers

    In mijn zeer nabije omgeving is rond dezelfde tijd eenzelfde brief verstuurd. Dat ging om 450 Euros uit een periode om en nabij mei 2001.
    ?f het gaat om een opzetje in de zin van ‘Business Proposal from Ghana’, ?f het gaat om een verschrikkelijk mislukte boekhouding van Telfort, maar in beide gevallen mag Telfort de kanker krijgen. Dat lees je goed: de kanker voor het z? achteloos omgaan met klantgegevens.

  6. toinerz avatar
    toinerz

    Ongelofelijk dat je al zoveel moeite hebt gedaan, Merel. Als je daadwerkelijk geen geldschuld hebt bij Telfort, moet je het gewoon laten rusten. De bewijslast ligt bij hen – niet bij jou.
    Incassobureau’s werken voornamelijk om te intimideren, zonder bij hun klant te checken of de opdracht terecht is. Sterker nog, voor die 39 eurocent zou je ook een incassobureau op h?n kunnen afsturen. Geen grappen.

  7. Aukje avatar

    Ik zou ze sewen voor alle onkosten die je nu hebt gemaakt! Laat ze maar een poepie ruiken!

  8. Rowan aka swanz avatar

    Aukje je brengt me op een mooi idee.
    Er liggen vast wel pasgedraaide hondenbolussen in de straat,.
    Stop met een plastic zakje om de hand zo’n drol in een envelope met bubbeltjesplastic(voor het vroegtijdig doorlekken en de stank).
    Schrijf het adres van de firma T op de envelop.
    Wel directie erbij zetten. Gooi vervolgens de envelop voorzichtig in de postbus.
    Dan krijgt de firma T hetzelfde zoals ze haar klanten behandeld.
    Niet te hopen(Seth G) is alleen dat een onschuldige postbeambte de envelop iets te hard in de soorteerruimte in een bak gooit.
    Maar dat risico moet maar genomen worden.

  9. CeeBee avatar

    Je hoeft inderdaad niet te reageren op dat soort brieven, alleen kunnen de problemen alleen maar groter worden als je dat niet doet. Zelfs al je ten onrechte aangeklaagd en beledigd bent.

    Een brief terug – als je faxt krijg je automatisch een bevestiging – is voldoende. Je hoeft dan ook niet meer terug te bellen. Overigens werkt het wel goed als je in die eerste brief meteen aangeeft dat je – als je nog meer brieven krijgt – je de kosten zult declareren. Meestal houden ze dan hun mond wel.

  10. Enzo avatar

    Gewoon betalen helpt soms ook om van het gezeik af te komen.

  11. spikey avatar

    Vreselijk…als vergoeding een belkaart van ?10 ?

  12. Dirk avatar
    Dirk

    @Merel: Heb je het woord Telfort al eens laten controleren door je spellingschecker? Het woord dat deze voorstelt is “Telfout”…. lijkt mij een duidelijk zaak…

  13. Kristian avatar

    Was het echt Kafka, dan dacht je nu van ze af te zijn, maar komen ze je morgen meenemen…

  14. Der Verwandlung avatar

    Ik ben veranderd in een merel. Wat moet Telfort hier wel niet van vinden? Zou ik nu van ze afkomen als ik ze vertel over mijn metamorfose? Straks geloven ze me niet! Sjonge, waarom heb ik dit weer.

  15. Die Verwandlung avatar

    Schrijf ik m’n eigen naam ook nog verkeerd! Boehoe, wie helpt me dan?!

  16. Martha avatar
    Martha

    Dag lieve Marten!

    Hierbij een leuke! Snel thee!

    Martha

    En Verwandlung (alles wat op -ei- heit, -keit, -nis, -tung en -ung eindigt, zo ongeveer. Voor verdere hulp bel 0900-leraarDuits of plastisch chirurg).

  17. Enzo van der TelVoort avatar

    En, ghe ghe ghe nog (tel)vorderingen?
    ::verdandert nog maar eens van gedachten. boehoehoe::

  18. Marcel avatar
    Marcel

    Je was vast wel beledigd omdat je geheel onterecht werd aangeklaagd.

  19. Sint avatar

    Geen bericht, goed bericht?

  20. esther avatar

    Gottogot wat een ellende toch met dat soort bedrijven. Ik zeg: terug met die bakelieten telefoon en bij spoed gewoon een postduif sturen. Ofzo.

  21. EM avatar

    Doen mijn reacties het niet?

  22. EM avatar

    Hier weer wel, bizar. Kan merel ns uitleg geven waarom soms reacties geweigerd worden? Ook heel Kafkaiesk.

  23. EM avatar

    Ondanks alle programma’s, aanklagingen, klachten, enz enz, gaat het allemaal gewoon maar door en verder in de blije kapitalistische maatschappij. Het is inmiddels van een waanzin die volgens mij zelfs Kafka met stomheid zou slaan.
    Merel, schrijf net als Duteurtre in Frankrijk een roman en doe alles wat je creatieve verwoordingskapaciteit in je in opstand kan brengen om deze waanzin, die alleen maar meer en groter wordt met belanghebbende aandeelhouders, aan te klagen op een wijze die zo humaan is dat het ze zelf bleek om de oren moet worden.
    gogogo!!!

  24. EM avatar

    Tsja merel leg ns uit hoe dit (niet) werkt?

  25. jako avatar
    jako

    maak je niet druk,gewoon rustig gaan slapen,its only phonemafia

  26. Merel avatar
    Merel

    @EM: ik weet niet waar je het over hebt. Reacties worden nooit geweigerd, bij mij zie ik *al* je reacties gewoon op de site staan, dus misschien eerst even checken?

  27. Dromer avatar
    Dromer

    Jezus, ik heb gedroomd over Merel en Kiers. Merelroze.com vermeldde dat Merel ermee stopte. De reactiemogelijkheid was uitgeschakeld, maar ik klikte er toch op. Toen belandde ik bij Kiers in een jaguar met open dak. We reden langs het huis van Merel waar allemaal weblogreageermeisjes stonden te wachten op een uitje met Merel. Wij reden verder. Om de hoek was het huis waar ooit George van Baviaan.net had gewoond. We reden verder. Hard en slingerend door de stad. Ik moest lachen en Kiers zoende me. Opeens waren we buiten de stad in een heuvelachtig landschap met Kaaps-Hollandse huizen. We stapten uit. Ik wilde mijn handen wassen, maar moest over een plas bukken om bij de kraan te kunnen. Ik droeg een kort rokje en Kiers spoorde me aan om nog iets verder te bukken. Opeens liep ik met een kind in een park in Spanje. Midden in het park stond een huisje. De zon scheen. Door het raam zag ik Sinterklaas. Hij had blonde krullen en geen baard. Wel een mijter. Het kind was vooruitgelopen en had Sinterklaas niet gezien. Ik riep het kind, om te laten zien dat Sinterklaas echt bestond. Sinterklaas kwam naar buiten en het kind riep dat dat niet Sinterklaas, maar Pipi Langkous was. De man met blonde krullen begon een liedje te zingen over hygi?ne, geslachtsziektes en schildpadden. Toen werd ik wakker.

  28. Max J. Molovich avatar

    De Perzische droomuitlegger in mij zegt dat er binnenkort iets ergs gaat gebeuren, maar dat u daarna louter voorspoed te wachten staat. Zoek de schildpad, is de opdracht die ik u meegeef. Succes dromer.

    En weet: u mag dan wel een dromer zijn, maar u bent niet de enige. Op een dag zal men u volgen en dan zal de wereld 1 zijn.

  29. frans avatar

    Ik ben erg benieuwd wie Dromer is.

  30. xoipta avatar

    Kan zijn dat je hier maanden geen reactie meer op krijgt… En dan ineens… weer een hele zware brief… en uiteindelijk 2 jaar later kom je het toch aan het betalen.

    Sucses!

  31. EM avatar

    Kafka. Het www is er niets bij / kan er ook wat van.

  32. EM avatar

    @Merel, nee, soms krijg ik ook van die cijfertjes, waar Kiers en Max het over hadden. Natuurlijk zie je alleen de reacties die erdoorheen komen! Want ik ga niet eindeloos proberen. Maar ik wind me er verder niet over op, zolang hoef ik over een reactie niet na te denken en ik ga ook niet hele verhalen plaatsen die beide anderen tot hun handelsmerk maken omdat ze die eenvoudigweg nergens anders kwijt kunnen zonder lezers te verliezen.
    Ga zo door!!!

  33. goddeloostelfort avatar
    goddeloostelfort

    Ben net overgestapt naar dat kutTelfort.
    Ik kreeg factuur binnen, ik snapte er geen reet van. Was mijns inziens veels te hoog.
    Ik heb nu Simonly voor 10.95 incl 90 smsjes en kreeg een rekening van 25 euro ik dacht dat kan niet kloppen. Ik zo die Telfort klanten “service” (nummer is onvindbaar op de site) bellen, krijg je te horen ‘de wachtijd bedraagt meer dan 5 minuten’, ik denk OK dat zijn er misschien 7 of 8. Maar nee hoor 45 minuten later nog steeds in de wacht. Ik zo wel verdorie. En je denkt dan van ja, maar als ik nu ophang is die tijd dat ik tot dan toe aan de lijn heb gehangen voor niks geweest. Maar goed na 45 minuten hoorn erop gegooid. En ben ik het zelf maar uitgaan zoeken, heel gedoe want op de factuur houden ze van t uitsplitsen van alle bedragjes, ze onlogisch samenvoegen en pas later de BTW erbij te rekenen. Met andere woorden: je snapt er geen reet van, want je kent alleen de tarieven incl btw.
    Ik alles nagerekend: blijkt het wel te kloppen.
    Ik had namelijk voor 15 minuten naar een service nummer gebeld (klantenservice van telfort toevallig) en dat kwam uit op 10 euro ongeveer. Ik dacht dat kan nooit, maar kan dus wel want je betaalt naast de service kosten van hun 0900 nummer (? 30 ct per minuut) nog mooi mobiel BUITEN je bundel, dit komt er dus overheen. (a 25 ct per minuut). Om 1 of andere reden kan dat niet in je bundel waar ik 300 ONGEBRUIKTE minuten had van die maand. Want telfort kon mijn nummer niet overzetten van mn vorige provider. Hi zei dat het aan Telfort lag en Telfort zei dat t aan Hi lag. Maar daar had ik dus niet aan aan die 300 minuten.
    anyway om t nog leuker te maken bedacht ik even wat telfort aan mij verdiend had met hun onlogische cryptische factuur: 45 minuten keer 30 + 25 cent. Juist 25 euro. Precies het bedrag waar ik om belde, van de vage factuur.

    Je zou bijna denken dat er heimelijk afspraken tussen telefoonmaatschappijen en andere bedrijven bestaan om hun callcenters onderbemand te houden zodat er flink ingecasht kan worden op buiten-hun-bundel-bellende klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gepubliceerd op

blogarchief

2023mei (2)
juni (1)
oktober (1)
2022mei (1)
december (1)
2021maart (1)
2020november (1)
2019januari (1)
augustus (1)
2018januari (1)
2017maart (1)
2016maart (1)
juli (1)
2015januari (4)
februari (2)
maart (1)
april (2)
mei (1)
oktober (1)
december (1)
2014februari (2)
maart (2)
april (2)
mei (2)
juni (3)
juli (5)
september (2)
oktober (1)
november (3)
2013januari (4)
februari (3)
maart (2)
april (1)
mei (2)
juni (2)
juli (4)
augustus (2)
september (3)
oktober (1)
november (1)
december (2)
2012januari (5)
februari (1)
maart (3)
april (3)
mei (3)
juni (6)
juli (4)
augustus (3)
september (3)
oktober (4)
november (4)
december (2)
2011januari (5)
februari (1)
maart (3)
april (4)
mei (5)
juni (8)
juli (5)
augustus (3)
september (2)
oktober (2)
november (2)
december (3)
2010januari (12)
februari (7)
maart (5)
april (5)
mei (14)
juni (7)
juli (5)
augustus (2)
september (4)
oktober (5)
november (2)
december (3)
2009januari (12)
februari (10)
maart (11)
april (9)
mei (6)
juni (6)
juli (6)
augustus (3)
september (6)
oktober (5)
november (6)
december (7)
2008januari (19)
februari (22)
maart (26)
april (15)
mei (17)
juni (23)
juli (14)
augustus (11)
september (7)
oktober (17)
november (14)
december (10)
2007januari (14)
februari (14)
maart (19)
april (20)
mei (16)
juni (17)
juli (17)
augustus (19)
september (15)
oktober (23)
november (15)
december (21)
2006januari (15)
februari (14)
maart (20)
april (18)
mei (22)
juni (29)
juli (24)
augustus (22)
september (20)
oktober (22)
november (24)
december (20)
2005januari (16)
februari (13)
maart (19)
april (21)
mei (16)
juni (24)
juli (25)
augustus (15)
september (19)
oktober (18)
november (20)
december (19)
2004januari (37)
februari (34)
maart (33)
april (30)
mei (39)
juni (32)
juli (20)
augustus (36)
september (31)
oktober (17)
november (21)
december (20)
2003januari (56)
februari (54)
maart (48)
april (41)
mei (46)
juni (48)
juli (40)
augustus (43)
september (37)
oktober (37)
november (14)
december (27)
2002januari (48)
februari (47)
maart (52)
april (39)
mei (50)
juni (38)
juli (31)
augustus (34)
september (39)
oktober (40)
november (54)
december (51)