Boeken

Op mijn computer heb ik een mapje ‘Oeuvre’ aangemaakt. Met vier boeken vond ik dat dat nu wel mocht. Ik schreef twee romans, de Schrijfwijzer voor het web en De regels van Roze … en al het andere wat je moet weten over online schrijven. 

De regels van Roze (2023)

De regels van Roze … en al het andere wat je moet weten over online schrijven verschijnt op 5 juni 2023. Een lekker leesboek, sterker nog: een lekker schrijfboek, over geschreven content. Met opdrachten en voorbeelden, en alle regels per tekstelement, zodat je nooit meer kunt zeggen dat je maar wat doet. 

Fantastica (2006)

Mijn eersteling. Hoofdpersoon Roos de Leeuw ontdekt langzaam maar zeker dat fictie en werkelijkheid niet alleen online door elkaar heen lopen. “Met veel vaart geschreven, thrillerachtige roman” (Het Parool). “Gaandeweg krijgt het boek meer vaart en ontpopt het zich tot een spannende psychologische thriller en pageturner” (VPRO Gids). Ik heb nog wel een exemplaar liggen tegen verzendkosten. 🙂

De weekenden waren voor haar (2008)

Mijn tweede roman. Na de dood van haar moeder wordt de achtjarige Maya Regter door haar vader ieder weekend naar een gezin op een afgelegen boerderij gebracht. Daar woont de één jaar oudere Frederieke, met wie Maya de weekenden spelend doorbrengt. Plotseling komt er aan de bezoeken een einde. Bijna twintig jaar later staan de vrouwen voor het eerst weer oog in oog. Maya hoopt op een hernieuwde vriendschap, maar Frederieke blijkt woedend op haar. Hoe kunnen de twee vrouwen het verleden zo anders hebben beleefd? En waarom bracht Maya’s vader haar eigenlijk ieder weekend weg?

Schrijfwijzer voor het web (2009)

Schrijfwijzer voor het web: een boek over hoe je jezelf als prozaschrijver online in de kijker kunt spelen. Door te bloggen, door social media te gebruiken, door veel te schrijven. Verscheen in 2009 in de serie de Schrijfbibliotheek van Augustus, met als co-auteur Chrétien Breukers.

Stapeltje de regels van Roze