Riga (2)

Riga ook
Dit is ook Riga, om maar meteen twee uitersten onder elkaar te zetten. Soms liepen we door een straat waarvan de ene kant strak gerenoveerd was en de andere kant compleet verwaarloosd.

Over een aantal jaren zal alles er wel keurig uitzien, helaas zou ik willen zeggen, want het loszittende pleisterwerk en de vergane muren waren juist ook zo mooi.

Reacties

43 reacties op “Riga (2)”

  1. Jeroentje avatar
    Jeroentje

    Jammer dat je niks begrepen hebt van fotobewerking want als je de witbalans en levels van deze foto aanpast zie je pas hoe het er werkelijk uitzag: met heuse witte sneeuw, bijvoorbeeld en lang niet zo “schilderachtig”.

  2. henriette avatar

    Zijn die gezellige hekjes daaronder voor inbraak of voor uitbraak?

  3. Merel avatar
    Merel

    @Jeroentje, dat is mijn toestel. Die heeft mijn foto’s met sneeuw blauw gemaakt als er niet genoeg licht was (en de foto is gemaakt bij schemering). En met flits was het geen gezicht.

  4. Kiers avatar

    Jeroentje, kind van deze tijd die er al van uit gaan dat wat ze zien al helemaal niet meer is wat ze krijgen. Jeroentje die droomt van mooie meisjes met plastic borstjes een maatje groter door siliconen en notabene de kunst verstaat van het uitleggen ervan. Jeroentje, all in all it was just a brick in the wall. All in all it was all just bricks in The Wall.

  5. Merel avatar
    Merel

    Met dank aan Marty wat minder blauw 🙂

  6. Kiers avatar

    Jeroentje, heb je nou je zin, h??!! Verwend rotjong.
    Hier! ..heb je huiswerk. De verzamelde werken van Pink Floyd en ga dat maar eens aandachtig bestuderen. Jij bent de nieuwe generatie waar mijn moeder mij altijd voor waarschuwde.

  7. buijs avatar
    buijs

    kijk kiers, voor mij ben jij nou weer de nieuwe generatie waar m?jn moeder voor waarschuwde. want ook jij kijkt net als jeroentje niet verder dan de foto, het image, terwijl het metselwerk zelf ook aandacht verdient. je ziet tot welke kwaliteitsexpolosies het sovjetregime het metselende deel van het wereldproletariaat heeft weten aan te zetten. om over het stucadorend deel van het w.p. maar te zwijgen..

  8. Epi avatar

    Het lijkt wel op Gent, ook plaatselijk zo mooi van verval&vunzigheid. Niks meer aan doen, alleen wat roest aanbrengen op dat stroomkastje.
    Als ik even deze ruimte mag misbruiken; een kakelverse tip voor Dhr. Kiers en Jeroentje: Pink Floyd treedt 10 juni op in Lichtenvoord @ Arrow Rock. Weest welkom in de fraaie Achterhoek.

  9. Epi avatar

    In LichtenvoordE, ik hamer soms niet hard geno g op de toetsen.

  10. ploet Sr avatar
    ploet Sr

    Ploet vindt dat er heel wat wordt afgeluld op deze loggg.
    Leuk plaatje van mevr Rozemerel wordt stelselmatig en gezwind de grond ingeboord dus. Mooi plaatje al is de muur mooi en het plaatje een registratie zonder individueel beleven. Met automatische witbalans zou het wat minder cyanotisch worden. Maar misschien zit er niet een dergelijke instelling op je trotse Aldi digi. In een fotobew.programma zou je wit kunnen prikken. Maar eigenlijk moeten leken, ik zeg leeken zich daar niet mee bezig houden en lekker kieken. Ik hoop met deze opmerkingen de discussie op dit forum (foraem con humananitea voic)
    het level omhoog te stuwen in de vaart der volkeren. En heer Kiers dient zich te separeren gezien zijn onbetamelijke reacties, bovendien heeft hij onze trouwe weblogger hr Beuk Jr. een poets gebakken. zonder groetjes !!

  11. Rose avatar

    Mooi van lelijkheid.

  12. Bert Natter avatar

    Ook toevallig: wij exporteren een straatnaambordje naar Letland en dan hangen ze dat in de Exportlaan.

  13. Max J. Molovich avatar

    Dat van dat verwaarloosd tegenover strak gerenoveerd doet mij dan weer aan Brussel denken. Het zal wel typisch Belgisch zijn zeker. Kun je nagaan hoe cosmopolitisch dat hele Riga is. Het zal me niks verbazen als we straks nog een stukje zonovergoten strand zien en we ons in Copacobana wanen.

  14. Tjitske avatar
    Tjitske

    Dat stukje roze (h?, hihi, dat is jouw achternaam) vind ik het mooist. Het is precies de kleur van mijn kamer!

  15. ploet Sr avatar
    ploet Sr

    Gelijk heb je Tsjitske, mijn achterkamertje is ook rose.
    mooi van lelijkheid zal ik maar zeggen.
    verder is ploet Sr verdrietig om alles wat hij leest. Max praat over Antwerpen of alsdat hij erzelf geweest wurre. ik weet wel beter.
    Bert praat Letland alsdat hij er was. ik was er niet. zonder groetjes

  16. herman avatar

    Kan ook wat hebben inderdaad, mooi kleurtje blauw op de foto.

  17. alex avatar

    Wat een gezeur over witbalans. Realistische kleuren zijn highly overrated. 😛
    (zie link)

  18. Petra avatar

    Tja, van het bewerken van foto’s heb ik geen verstand, maar ik kan wel stucen… En het is ongelofelijk zwaar werk zo’n geveltje bijwerken!

  19. meuk avatar
    meuk

    vooral swinters

  20. Klutsje avatar
    Klutsje

    Mooi hoor, ik ben zelf ook een groot liefhebster van emo-poetry.
    Mijn specialiteit is zwerfkindertjes.
    Laatst zag ik weer zo’n dondertje staan en toen dacht ik, ik geef je toch maar geen eten want stel dat iedereen dat doet en je lijfje straks niet meer past in je doddig zwervers-outfitje.

    Dan zou mijn foto toch maar mooi mislukken, volgend jaar als ik hem met al mijn liefde zou omringen.

  21. Robtheblob avatar

    ’t lijkt wel Krak?w, hoewel dat al meer gladgestuct is, waarschijnlijk. Snel naar Riga, inderdaad, voordat er geen modaal mens meer woont.

  22. Prutser avatar
    Prutser

    ja alex dat jij graag je foto’s “mooier” maakt met photoshop weten we. je vind het zelf vast kunst maar je wint er tenminste geen bloggie mee. merel daarentegen wel natuurlijk! die kan dan niet fotograferen maar schrijven kan ze wel.

  23. prut avatar
    prut

    en dat zelfs niet

  24. Oh! avatar

    Zeiden ze dat 20 jaar geleden dan niet ook al? Dat alles er over een paar jaar keurig uit zou zien? 😉

  25. me avatar
    me

    O, wowwie, komt Pink Floyd weer naar Nederland! Ik ga heen, en dan wil ik graag het nummer Each small candle en The tide is turning mee brullen. (kennen niet veel mensen, die nummers…denken alleen bij Pink Floyd aan the Wall)

  26. Max J. Molovich avatar

    Ga ik vanmiddag eens wat harde noten kraken over de godsdienstvrijheid. Zo, bent u daar ook van op de hoogte.

  27. Moljevic avatar
    Moljevic

    Dat je je uit de tent laat lokken door zo’n witwasser, pfff.

  28. zij avatar
    zij

    ik ben zooooooooooo depri.wat kan ik daar nu aan doen??

  29. hij avatar
    hij

    o hooooooooo hoooooooooo, the tide is turning!

  30. leentje avatar

    schoon en zonder zever

  31. iamzero avatar

    En dit is de strak gerenoveerde kant?

  32. Harmen! avatar
    Harmen!

    Off topic! Je site werd ook gepromoot in de RAILS las ik vandaag! 🙂

  33. Te Bonkestroet avatar

    Nee maar! In de Rails! Merel! Je bent BN’er!

  34. hertog van der meuk avatar
    hertog van der meuk

    ik reis nooit met de trein, kom liever op tijd en niet besmet door
    allerlei lichaamsgassen en nicotinestank.
    lees daarom nooit rails, ook niet tussen de schuifdeuren.
    waarvan akte !!

  35. Erwin Troost avatar

    Is het niet gewoon een vorm van moderne kunst?

    Ik zou er een handtekening onderzetten en weglopen. Wrijvend in mijn handen en verzuchten “klaar”.

  36. Kiers avatar

    *wrijft zich in de handen*

    heh heh heh Harmen!, pr?chtig is het niet? Vier jaar lang heb ik daar keihard voor gewerkt. Elke dag reageren hier op de Merelroze website. Elke dag door weer en wind en gewoon maar weer doorgaan met dat ene doel voor ogen. Sta ik eindelijk in de Rails! Wereldberoemd in Nederland tussen Groningen en Maastricht en de wijdse weilanden tussen Amsterdam en Twello en dat allemaal gratis en voor niks voor iedereen die niet slaapt, iets anders leest, in zijn neus zit te boren, praat met andere mensen van vlees en bloed, verschrikkelijk zit te kakken met 130 kilometer per uur of misschien wel naar buiten zit te gapen. De Rails, wie leest het niet kun je beter vragen.
    Zoals ik zeg, vier jaar lang keihard werken en kijk waar ik gekomen ben. Ook dank aan Merel natuurlijk die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt en alle trouwe lezers van mijn reacties die samen met Merel dit prachtige podium vormen! Dank ook aan de schrale werkelijkheid en de eenvoud van het bestaan dat ik zo roemrucht mocht becommentari?ren als er weer een ‘website logboekje’ verscheen, jajaja ik blijf purist en heb het niet zo op afgeleide produkten en daar weer afkortingen van als ‘blogje’, ik bedoel wat hou je nog over nadat je van niets zijn en niets doen nog eens de helft schrapt, nou ja we fietsen eens door de stad en we fotograferen eens wat noem het maar niets, maar anyway, anyhow wat ik zeggen wilde met mijn offtopic ziekte, ik ben iedereen dankbaar die het mogelijk heeft gemaakt dat ik hier uiteindelijk sta. En dan die tijden van voor het NRC dat ik dus met 100 hits per dag gewoon hoop bleef houden op Het Gouden Reageerkalf! Hahaha, daar kun je nu gewoon om lachen en als ik mijn sponsors niet had gehad dan hadden we hier waarschijnlijk nooit gestaan vandaag. Ik bedank STP Racing Oil en Brylcreem voor de glijmiddelen en Tijgerbalsem voor de verkrampte rsi-arm. Ik dank Merel voor het grenzeloos aandragen van podium waarop ik mijn reageer imperium kon bouwen, ik dank NRC voor landelijke flyer-actie, het internet wil ook bedanken voor duizenden hits van over de hele universum en ik dank god dat hij zijn goddelijke creatie van goddelijke giften voorzag. Jajaja, ik ben ne d’r ??n! Op weg naar Roem, Rijkdom & Hebzucht. We gaan als op rails!

  37. beuk avatar
    beuk

    waar is de dank jegens mij, o heer Kiers ? waar schroomt het aan ? wat is er in u gevaren. Hoogmoed komt ten val, ijdelheid der ijdelheden.
    kom, wees een flinke vant en betrek mij ook in uw dankbaarheid. ik wacht op u.

  38. Kiers avatar

    Verdomme beuk, vergeet ik het beste paard van stal. Ja sorry jongen, maar ook jij bedankt en je vader Beuk Sr. natuurlijk. Ik weet nog goed dat hij… toen en toen… kan wel janken zo mooi was dat. Maar echt sorry h?, het is een beetje druk geweest de laatste tijd. Dit hing natuurlijk al in de lucht de laatste paar dage. De Rails! WOW! en dat gaat je dan niet in je kouwe kleren zitten als het dan ?cht zo blijkt te zijn. Een droom die uitkomt zeg ik altijd maar. En dan vergeet ik het beste paard van stal. Ik kan wel janken. Weer janken. Ik blijf maar janken.

  39. Max J. Molovich avatar

    Gefeliciteerd Kiers en Merel! Het zij jullie van harte gegund. En nog vele mooie jaren!

  40. Bert Natter avatar

    En nu maar hopen dat al die honderdduizenden Railslezers de URLs kunnen onthouden. En dat ze dan hier ter plekke weer doorklikken naar de sites van de reactionairen. Iedereen even beroemd, ongeacht zijn kwaliteiten, dat is pas rechtvaardigheid!

  41. beuk avatar
    beuk

    Fijn dat je op je schreden terugkeert Kiers. Jouw succes is ook aan mij te danken. Dat jij op dit forum haleluja zo wordt bewierookt en bejubeld is zeker ook mijn aandeel in jouw successen. Dat jij nu aan menig Vagijn mag snuffelen en toegang hebt tot de Delta’s der lust is zeker mijn onbaatzuchtige hulp jegens u, o heer Kiers.
    Stop dat Janken en doe uw werk, uw werk waar u op aarde bent geroepen, heer o heer Kiers. U hebt een zeer mooie, maar ook zeer moeilijk taak opgedragen gekregen. Maar een begin is er, u kwijt u zeker zeer spoorslags van uw taak en schenkt vreugde aan degenen die vreugde smaken, schenkt ootmoed aan degenen die ootmoed smaken en brengt blijdschap aan degenen die hongeren naar blijdschap en verkommernis.
    Uw taak is groot, uw daden zijn groot. U kunt het heer Kiers. Een terechte jubel in het veel gelezen en veel geprezen “tussen de rails”de spreekbuis van commercielen en het proletariaat.
    Tot in de loopgraven, oppermachtige Kiers. Tot in deloopgraven. groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gepubliceerd op

blogarchief

2023mei (2)
juni (1)
oktober (1)
2022mei (1)
december (1)
2021maart (1)
2020november (1)
2019januari (1)
augustus (1)
2018januari (1)
2017maart (1)
2016maart (1)
juli (1)
2015januari (4)
februari (2)
maart (1)
april (2)
mei (1)
oktober (1)
december (1)
2014februari (2)
maart (2)
april (2)
mei (2)
juni (3)
juli (5)
september (2)
oktober (1)
november (3)
2013januari (4)
februari (3)
maart (2)
april (1)
mei (2)
juni (2)
juli (4)
augustus (2)
september (3)
oktober (1)
november (1)
december (2)
2012januari (5)
februari (1)
maart (3)
april (3)
mei (3)
juni (6)
juli (4)
augustus (3)
september (3)
oktober (4)
november (4)
december (2)
2011januari (5)
februari (1)
maart (3)
april (4)
mei (5)
juni (8)
juli (5)
augustus (3)
september (2)
oktober (2)
november (2)
december (3)
2010januari (12)
februari (7)
maart (5)
april (5)
mei (14)
juni (7)
juli (5)
augustus (2)
september (4)
oktober (5)
november (2)
december (3)
2009januari (12)
februari (10)
maart (11)
april (9)
mei (6)
juni (6)
juli (6)
augustus (3)
september (6)
oktober (5)
november (6)
december (7)
2008januari (19)
februari (22)
maart (26)
april (15)
mei (17)
juni (23)
juli (14)
augustus (11)
september (7)
oktober (17)
november (14)
december (10)
2007januari (14)
februari (14)
maart (19)
april (20)
mei (16)
juni (17)
juli (17)
augustus (19)
september (15)
oktober (23)
november (15)
december (21)
2006januari (15)
februari (14)
maart (20)
april (18)
mei (22)
juni (29)
juli (24)
augustus (22)
september (20)
oktober (22)
november (24)
december (20)
2005januari (16)
februari (13)
maart (19)
april (21)
mei (16)
juni (24)
juli (25)
augustus (15)
september (19)
oktober (18)
november (20)
december (19)
2004januari (37)
februari (34)
maart (33)
april (30)
mei (39)
juni (32)
juli (20)
augustus (36)
september (31)
oktober (17)
november (21)
december (20)
2003januari (56)
februari (54)
maart (48)
april (41)
mei (46)
juni (48)
juli (40)
augustus (43)
september (37)
oktober (37)
november (14)
december (27)
2002januari (48)
februari (47)
maart (52)
april (39)
mei (50)
juni (38)
juli (31)
augustus (34)
september (39)
oktober (40)
november (54)
december (51)